Hirdetés

Nem lehetnek szurkolók a bolgár–magyar focimeccsen

Hiába vásárolt nagyon sok erdélyi magyar szurkoló is jegyet a mérkőzésre, a rendező Bolgár Labdarúgó-szövetség biztonsági okokból úgy döntött, nem lehetnek szurkolók a november 16-i Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőn.

Jakab Árpád
Nem lehetnek szurkolók a bolgár–magyar focimeccsen
Ezúttal nem nézők előtt csap össze a bolgár és a magyar válogatott Fotó: MLSZ

A bolgárok ugyanakkor a helyszínt és az időpontot is megváltoztatták: a találkozónak Szófia helyett Plovdiv ad otthont, a mérkőzés pedig romániai idő szerint nem az eredetileg kitűzött 21.45-kor, hanem 19 órakor kezdődik majd.

A bolgár szövetség azért döntött így, mert a bolgár klubok ultrái összehangolt tüntetést szerveztek a mérkőzés alatt a bolgár szövetséggel szemben, s az esetleges rendbontásokat elkerülendő a bolgár rendőrség nem járult hozzá a találkozó eredeti időpontban, nézők előtti szervezéséhez. A rendkívüli körülményekre való tekintettel az UEFA helyt adott a bolgárok kérésének.

A Magyar Labdarúgó-szövetség közleményben fejezte ki sajnálatát a változással kapcsolatban, illetve biztosította a mérkőzésre már jegyet váltó magyar szurkolókat, hogy a jegyek árát visszatéríti. Mint ismeretes, a magyar válogatott Bulgáriában bebiztosítja Eb-részvételét, ha szerez egy pontot a nemrég szövetségi kapitányt váltó házigazdák ellen.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!