Hirdetés

Nem az erőnléten fog múlni

Teljes gőzerővel készül a tavaszi idényre a hazai férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Székelyudvarhelyi VSK gárdája. A bennmaradás kiharcolása ugyan nem lehetetlen küldetés, de nem áll messze tőle.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem az erőnléten fog múlni
Heti 8-10 edzéssel zajlik a „visszarázódás” Fotó: Hodgyai István

Sipos Lóránt vezetőedző és Nagy Sándor erőnléti edző irányításával csütörtök óta készülnek a VSK Székelyudvarhely felnőtt kézilabdacsapatának tagjai a tavaszi idényre. 
Nagy Sándor elmondta, hogy nem nullából indultak, ugyanis néhány nap kivételével a téli szünet sem volt edzésektől mentes, a játékosoknak már otthon el kellett kezdeniük az egyéni állóképességi edzéseket. 

– Fizikálisan itt már jóval nagyobb a leterhelés, fel kell készítenünk a testet, hogy amikor játékba kerül, állja a futást, az ugrást, az ütközést, és hosszabb ideig stabilan bírja az erőkifejtést is – magyarázta Nagy Sándor.


Elmondta, hogy legalább 10 napot, ideális esetben két hetet vesz igénybe a „visszarázódás” a bajnoki szezon követelményeibe, de időben vannak, hisz a bajnoki szezon csak február első hétvégéjén folytatódik. Nagy megjegyezte, hogy nincs különösebb panasza a játékosok hozzáállására, úgy vélte, „helyenként elkel egy kis biztatás”, de összességében elégedett lehet a látottakkal.


Megjött az algériai

A téli szünet alatt egy taggal bővült a VSK kerete, az udvarhelyi klub még tavaly októberben megegyezett a 25 éves Fedila Mohameddel, a vízumgondok orvoslását követően a válogatott algériai balátlövő is csatlakozhatott a kerethez. Az alakulat heti 8-10 edzéssel készül a bajnoki idény folytatására, az erőnléti edzésekkel párhuzamosan elkezdik a labdás edzéseket is, a további programban pedig szerepel két felkészülési torna is, egy tordai és egy udvarhelyi megmérettetés.
A Székelyudvarhelyi VSK nincs könnyű helyzetben, eddigi 15 mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni: a bajnokságban szintén újonc Nagyváradot sikerült hazai környezetben legyőzni. Jelen pillanatban a VSK a kiesést jelentő 13 helyről várja a folytatást, a tizenkettedik, még bennmaradást jelentő helyen a Temesvári Polit találjuk, a bánsági együttes előnye tíz pont a VSK-val szemben. Matematikailag még bármi lehetséges, az udvarhelyiek egyelőre nem adták fel célkitűzésüket, és bár a bennmaradás kiharcolása nem lehetetlen küldetés, nem is áll messze tőle.
A bajnokság február 4-én folytatódik, ekkor a HC Bodzavásár érkezik Székelyudvarhelyre.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!