Hirdetés

Nehezen teljesítették céljukat

Belgrádban lépett jégre az U18-as romániai jégkorong­válogatott, amely nagyon közel volt ahhoz, hogy búcsúzzon a Divízió II/A csoporttól, ám az utolsó napon ki-ki meccsen egy góllal verték Spanyolországot, és bent maradtak.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nehezen teljesítették céljukat
Jól kezdtek a britek ellen, majd csapnivalóan folytatták Fotó: Great Britain Ice Hockey

A Kovács László és Moldován Ervin által dirigált U18-as romániai válogatott célja az volt, hogy elkerülje azt a szégyent, amelyen az U20-as válogatott keresztülment decemberben, Kaunasban, amikor kiestek az ötödik vonalba. A fiatalok reményt keltően kezdtek, hiszen Nagy-Britannia ellen „csak” hosszabbításos vereséget szenvedtek. Innentől kezdve viszont két zakó és egy igen kínos vereség csúszott be Litvánia, Horvátország, valamint a házigazda Szerbia ellen. Az utolsó forduló előtt a kiesésről a Románia – Spanyolország meccs döntött, ahol a spanyolok hiába lőttek kétszer annyit kapura, végül a romániai csapat tudott nyerni 3–2-re, és bent ragadt a csoportban.

Divízió II/A csoport
A válogatott eredményei: Románia – Nagy-Britannia 3–4 (aranygóllal), Litvánia – Románia 6–0, Románia – Horvátország 2–11, Szerbia – Románia 6–3, Románia – Spanyolország 3–2. A vb végeredménye: 1. Litvánia 14 pont, 2. Horvátország 12 p., 3. Nagy-Britannia 9 p., 4. Szerbia 4 p., 5. Románia 4 p., 6. Spanyolország 2 p. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!