Hirdetés

Négygólos gyergyói vereség Galacon

Meghatározó játékosai nélkül négygólos vereségbe szaladt bele a Gyergyói HK jégkorongcsapata a Galaci VSK vendégeként. A Brassói Corona ezúttal is szűken, de hozta a kötelezőt a Steaua ellen.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Négygólos gyergyói vereség Galacon
Másodjára nem ment a pontszerzés a Duna-parton Fotó: Sportul Ilustrat/Sorin Pana

Második galaci meccsét is letudta a Gyergyói HK jégkorongcsapata a Galaci VSK vendégeként a román jégkorong-bajnokságban. Az egy nappal korábbi szűk győzelmet ezúttal egy négygólos vereség követte.

A GYHK a mérkőzés hajrájáig jól tartotta magát, és bár rendre hátrányban volt, mindig vissza tudott jönni a meccsbe. A hajó az utolsó hat percben úszott el, amikor a galaciak előbb az exgyergyói Benedek révén kétgólos előnyre tettek szert, majd az 56. percben 54 másodperc alatt két gólt kaptak.

A GYHK veresége mögött viszont az is áll, hogy Szilassy Zoltán némiképp tartalékos keretet nevezett. Hiányzott Rinne, Jalonen, Haaranen, Fejes, Orbán, Bodó, Mesikammen, Sylvestre, DiDiomete, de nem nevezték be az újonnan igazolt Dalhuisent sem.

A nap másik találkozóján a Brassói Corona a Bukaresti Steauát fogadta. Akárcsak egy nappal korábban, ezúttal is szoros meccset vívtak, és szintén egygólos brassói sikert jegyezhettünk fel. A találkozó az 58. percben van Wormer góljával dőlt el.

Eredmények
Galaci VSK – Gyergyói HK 7-3 (1-0, 2-2, 4-1)
Gól: Teamriuc (17., 33.), Jemelianenko (24.), Baskov (45.), Benedek (54.), Machala (56.), Constantin (56.), illetve Szigeti (23.), Sárpátki (39.), Csiszer (50.).
Brassói Corona – Bukaresti Steaua 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Gól: Williams (6.), van Wormer (58.), illetve Filip (51.).

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!