Hirdetés

Nagycsaládosok ünnepsége tizennyolcadszor

Levélbontás
Becsült olvasási idő: 3 perc

Tréfásan fogalmazva nagykorúvá vált, azaz megalakulásának 18. évfordulóját ünnepli a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, és 18 éve szervez bensőséges karácsonyi ünnepséget a többgyerekes családok számára.
A legbensőségesebb, szeretettankunk feltöltésére a legalkalmasabb ünnep a karácsony, ugyanakkor hálaadásra is alkalmat teremt az eltelt év kegyelmeiért, örömeiért – véli Dánél Sándor, az egyesület elnöke, aki szerint a találkozással a készülődés is meghittebbé válik a bekapcsolódó családok számára. Ezért is időzítik rendszeresen az ünnepet megelőző napokra a nagycsaládosok karácsonyi ünnepségét. Idén ez az ünnepség kibővült, hiszen 18 jelképes gyertyát fújhatott el a száznál is több jelenlévő, az évfordulóra meglepetésként ajándékozott tortán. Három fontos eseményt emelt ki Dánél Sándor az egyesület életéből: elsőként, hogy sikerült csatlakozzon a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez, tagja a Családlánc-mozgalomnak, és ami az egyesület hírnevét is öregbítette, hogy 2008-ban fogadhatta Sólyom László akkori magyar köztársasági elnököt Csíkszeredában.
Ez a 18 év számos ünnepélyes pillanatot, tábori emléket, kirándulási élményt rejt magában, a karácsonyi ünnepségeken is legtöbb család képviselője rövid műsorral ajándékozza meg a jelenlévőket. Idén a frissen csatlakozott hattagú Gombos család minden tagja bekapcsolódott a műsorba, verses-hangszeres összeállításukat külön kiemelte Dánél Sándor.
Dánél Sándor hangsúlyozta, hogy az évek során számos magánszemély támogatta az egyesület rendezvényeit, amiért külön köszönetet mondott. A szervezőmunkában a tagcsdaládok is kivették a részüket. Az alapító tagok közül egyesek már nagyszülőkként járnak vissza ünnepelni, mások felnőtt gyerekeik, unokáik társaságában. Jelenleg 37 család tagja az egyesületnek, akik számára a karácsony a hálaadás alkalma is a sok gyermekmosolyért, az isteni gondviselésért, és hogy mindig vannak segítőkész „angyalok”, akik gondoskodnak a karácsonyi meglepetésről a nagycsaládok számára.

A gyerekek legnagyobb örömére idén is került ajándék a karácsonyfa alá, ezúttal a rendezvény főtámogatója a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége volt, amely a Tempusz Közalapítvány jóvoltából járulhatott hozzá a rendezvény költségeihez.

Székely Judith,
CsíkszeredaHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!