Hirdetés

Mutatjuk, mit tartogat a következő hetek időjárása

Változékony időjárás várható a következő két hétben, a sokéves átlagot meghaladó hőmérsékleti értékekkel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 12–25. közötti időszakra vonatkozó, hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Mutatjuk, mit tartogat a következő hetek időjárása
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba / Archív

A prognózis szerint Erdélyben a megszokottnál jóval melegebb lesz hétfőn, a hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga 14 fok körül alakul. Keddtől lehűlés következik, de a nappali csúcshőmérséklet átlaga a február közepén megszokottnál magasabb, 5 és 8 fok közötti lesz. Hétfőn és kedden enyhe lesz az éjszaka, a minimumok átlaga 2 és 5 fok között alakul, majd szerdától a jövő hét végéig mínusz 5 és mínusz 2 fok között váltakozik. Csapadék február 12–14. között, majd február 21. után várható.

A hegyekben átlagban 4 fokos hőmérsékleti csúcsértékekkel indult a hét. Keddtől a jövő hét végéig változékony időre lehet számítani, a február közepén megszokottnál magasabb, mínusz 2 és 2 fok közötti nappali hőmérsékleti átlagokkal. Az éjszakai minimumok átlaga a hétfői 0 fokról fokozatosan mínusz 8 fokra csökken szerdára, utána a jövő hét végéig mínusz 6 fok körül alakul. Csapadék február 12–14. között, majd elszórtan jövő héten várható.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!