Hirdetés

Műszaki okok miatt bezárták a parajdi sóbányát

Bezárták a látogatók számára a parajdi sóbányát hétfőn, mert az utóbbi napok esőzései és a megolvadt hólé miatt beszivárgott a víz, és vízpára keletkezett a tárnákban. Sebestyén József, a bánya műszaki igazgatója a Hargita Népének elmondta: a szivárgás nem érinti a turisták által látogatott részeit a bányának, így kedden  ismét kinyitnak, fogadják a látogatókat. 

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 1 perc
Műszaki okok miatt bezárták a parajdi sóbányát
A parajdi sóbánya bejárata Fotó: Hargita Népe Archív

Hivatalos oldalán értesítette látogatóit a parajdi sóbánya, hogy hétfőn műszaki okok miatt zárva marad. Sebestyén József, a bánya műszaki igazgatója lapunk megkeresésére elmondta: a régi bányában vízpára képződött a megnövekedett csapadékmennyiség és a hólé miatt, amelyet a szellőztetés benyomott a bánya látogatóközpontjába, ez okozta a leállást. A műszaki igazgató szerint elkezdték a járatokból kiszellőztetni a képződött párát, így hétfő délutánra már lényegesen kitisztították bennük a levegőt. Sebestyén szerint a probléma nem érinti a bánya turisták által látogatott részeit, így kedden újra kinyitnak.

A sóbánya tavaly több hónapon át zárva tartott a látogatók előtt, ugyanis jelentős mennyiségű víz és iszap szivárgott be a bejárati tárnába. A bánya látogatását akkor július 23-tól függesztették fel, épp az idegenforgalmi szezon csúcsidejében. A szivárgás okozta veszélyeket ekkor a falak megerősítésével és betonozási munkálatokkal hárították el.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!