Hirdetés

Multifunkcionális tűzoltógarázs létesül Hargitafürdőn

Multifunkcionális tűzoltógarázst építtet Csíkszereda Polgármesteri Hivatala Hargitafürdőn – jelentette be hétfő délután a város vezetősége az üdülőtelepen tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen tűzoltófelszereléseket, illetve a január 14-i tűzesetben való helytállásért elismerő okleveleket adtak át.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 3 perc
Multifunkcionális tűzoltógarázs létesül Hargitafürdőn
Fotó: László F. Csaba

Amint arról lapunkban is beszámoltunk, január 14-én szándékos gyújtogatás miatt lobbant lángra egy hargitafürdői tömbház. A 18 fős helyi önkéntes alakulat a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt megfékezte a lángokat. Ennek elismeréseképpen hétfő délután az üdülőtelepen tartott sajtótájékoztatón Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere és Bors Béla alpolgármester a tűzesetben való helytállás elismeréseként okleveleket adott át az alakulatnak.

László F. Csaba

Ha nem lett volna a helyi önkéntes tűzoltócsapat, akkor itt most egy tömbházzal kevesebb lenne, és a Postabank épületében laknának a családok, ki tudja hány hónapig

– mondta a polgármester. Bőjte József, a városháza önkéntes tűzoltóparancsnoka abból a szerződésből is átadott egy-egy példányt, amely arról szól, hogy ha tűz esetén megsérül az önkéntesek közül valaki, a hivatal vállalja érte a felelősséget, illetve az állam biztosítja a szükséges kezelést.

László F. Csaba

Bors Béla, a város alpolgármestere az új multifunkcionális tűzoltógarázs építéséről számolt be. Kiemelte:

szükséges a létesítmény, hiszen hiába van tűzoltóautó Hargitafürdőn, nem tudják rendeltetésszerűen használni. Hozzátette: a multifunkcionális tűzoltógarázs helyet ad majd az önkéntes csapat felszerelésének, egy közvécének, de állandó orvosi ügyeletnek és gyógyszertárnak is megfelelő helyiséget biztosít.

László F. Csaba

– Összességében 522 négyzetméter hasznos felületű beépítettségről beszélünk, és 4,6 millió lejes munkálatról. Bízunk abban, hogy ha sikeres lesz a közbeszerzési eljárás, akár legkésőbb ősszel neki is lehet fogni a munkálatoknak – mondta az alpolgármester. Megjegyezte: abban bízik, hogy a beruházás az önkéntes csapat számára is ösztönzően hat.

László F. Csaba

A sajtóeseményen a város vezetősége összesen nyolc C és B típusú tűzoltótömlőt, egy légzőkészüléket, egy állítható sugárcsövet, illetve kesztyűket is adományozott az önkéntes tűzoltóknak. A felszerelések értéke mintegy nyolcezer lej. Bőjte József rámutatott: Hargitafürdőn összesen huszonnégy tűzcsap van, és az átadott felszerelésekkel 300 métert növekszik a bevetési hatótávolság.

László F. CsabaHirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!