Hirdetés

Műhelyfoglalkozásokat tartottak a rendőrök az iskolásoknak

A pszichoaktív anyagok fogyasztását megelőző megyei projekt keretében tartottak műhelyfoglalkozást szerdán az egyik csíkszeredai középiskola alsó tagozatos diákjainak a rendőrök – közölte a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint részletezték, a projekt elnevezése: Felelős döntések – garantált lehetőségek!, a műhelyfoglalkozás címe pedig Légy életed hőse, ne áldozata! volt.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 3 perc
Műhelyfoglalkozásokat tartottak a rendőrök az iskolásoknak
Interaktív foglalkozásokkal hívták fel a gyermekek figyelmét a pszichoaktív anyagok veszélyeire Fotó: Hargita Megye Rendőr-főkapitányság

A műhelyfoglalkozáson részt vevő diákokat a drogok, az alkohol és a dohányzás fogyasztásának következményeiről tájékoztatták. A prezentáció során hangsúlyozták ezeknek a döntéseknek az egészségre, a társadalmi és családi életre gyakorolt kockázatait, valamint azt a negatív befolyást, amit egy rossz baráti kör kiválasztása okozhat.

A rendőrök találkozása a diákokkal interaktív jellegű volt, és a mintegy negyven jelen lévő fiatalnak azt a feladatot adták, hogy pozitív üzeneteket találjanak ki, amelyek az egészséges életmódot népszerűsítik. A közlemény szerint a drogfogyasztás megelőzése kiemelten fontos a Hargita megyei rendőrök számára, és az ilyen típusú tevékenységek a jövőben is folytatódnak.

Mint részletezték, a Hargita megyei rendőrök felkeresték a megye iskoláját a hét első felében. Hétfőn és kedden a csíkszentmártoni és gyergyóvárhegyi két középiskolát látogatták meg a rendőrök, akik

tájékoztatták a jelen lévő fiatalokat a drogfogyasztás megelőzéséről és annak kockázatairól, a zaklatásról, a veszélyes tárgyak jogtalan viselésének vagy használatának jogi következményeiről, valamint a kiskorúak büntetőjogi felelősségéről.


Hirdetés

Szerdán az egyik csíkszeredai iskolában több tájékoztató tevékenységet is szerveztek, amelyen az iskola valamennyi diákja részt vett. Több fontos társadalmi kérdést is megbeszéltek, köztük a fiatalkorúak közötti erőszak megelőzését és az illegális anyagok fogyasztásának megelőzését.

A rendőrök emellett javasolták a fiataloknak, hogy válasszanak egészséges szabadidős tevékenységeket, és jelentsék az erőszakos vagy zaklató cselekedeteket, ha ilyenek tanúi lesznek.

A veszélyes tárgyak jogtalan viselésének vagy használatának megelőzését célzó preventív tevékenységek az Oktatás – az egyetlen engedélyezett fegyver az iskolákban elnevezésű kampány részét képezik, amelynek célja az iskolai diákok és tanárok biztonságának növelése az iskolákban és azok környékén – áll a közleményben.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!