Hirdetés

Mozivásznon az FK női csapata

Dokumentumfilm készült az FK Csíkszereda női csapatának 2021/2022-es, bajnoki címet és élvonalbeli feljutást hozó szezonjáról. A Vizi Balázs által készített alkotás bemutatóját kedden tartották a Csíki Moziban.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Mozivásznon az FK női csapata
Vizi Balázs, Albu László, Szőke Eszter és Farkas Endre a Csíki Mozibann Fotó: FK Csíkszereda | Pál Zoltán

A csíkszeredai női futballcsapat életébe, felkészülésébe, örömeibe, bánataiba enged betekintést az Úton az első ligába címmel bemutatott film. A csapat a 2021/2022-es szezonban történelmi sikert hajtott végre és feljutott a legmagasabb osztályba. Vizi Balázs kamerájával szezon közben csatlakozott a lányokhoz, forgatott mérkőzéseken, az öltözőben, utazás közben. A végeredmény egy őszinte, érzelmekkel teli alkotás lett, amelyben helyet kaptak a felhőtlen jókedv mellett komolyabb témák is.

A Cinema Csíki Moziban megtartott tegnapi filmbemutatót megelőző beszélgetésen Farkas Endre, az esemény házigazdája, az FK Csíkszereda munkatársa kérdezte a film alkotóját, Vizi Balázst, Albu Lászlót, a csapat edzőjét, valamint Antal Anita csapatkapitányt és Szőke Esztert. A két játékos a forgatás során otthonába is betekintést engedett.

Vizi Balázs elmondta, hogy kezdetben nem gondolt arra, hogy film készüljön, csupán szeretett volna valamilyen módon emléket állítani a sikeres szezonnak és kicsit jobban belelátni a női futball működésébe. A céljai között ugyanakkor az is ott volt, hogy felhívja a figyelmet a lányok teljesítményére, sikereire. Megtudtuk, hogy a lányok örültek annak, hogy rájuk és a női futballra irányulhat a figyelem, és szívesen látták „az arcukba nyomott” kamerát.

A 2018-as megalakulástól kezdve vezeti a csapatot Albu László vezetőedző. A szakember elmondta: mindig hitt a sikerben, és nagy eredménynek tartja, hogy a harmadosztályból indulva most a dobogóért küzdhetnek a legjobbak között. A vezetőedző szerint kivételes kihívás női sportolókkal dolgozni. A lányok edzésmunkája mindig példaértékű, sosem igyekeznek kibújni a munka alól, ugyanakkor az öltözői egyensúly fenntartása nagy kihívást jelent.

Antal Anita és Szőke Eszter megosztották a szépszámú közönséggel, hogy élvezték a forgatást, nem volt számukra zavaró, hogy forgott a kamera, és ők maguk is nagyon kíváncsiak voltak a végeredményre, hiszen korábban nem látták a teljes alkotást.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!