Mostoha időjárás lesz a hétvégén

Viharokra, jégesőre és nagy mennyiségű csapadékra figyelmeztet a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség a hétvégére. Néhány udvarhelyszéki településen vörös riasztás van érvényben, Gyergyószentmiklóson pedig több garázsból kellett kiszivattyúzni a vizet.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 1 perc
Mostoha időjárás lesz a hétvégén
Illusztráció Fotó: pexels.com

Frissítés: Parajd, Korond, Farkaslaka és Székeyvarság térségében szombaton délután vörös riasztás van érvényben a 16 óra 45 perc és 17 óra 25 perc közötti időszakban a nagy mennyiségű csapadék és villámlás miatt. A lehulló csapadék mennyisége elérheti az 50-60 litert négyzetméterenként.

Szombat délelőttől vasárnap délelőtt tíz óráig tartó sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ennek értelmében légköri instabilitásra, szélre, jégesőre és viharokra számíthatunk az említett időszakban.

Szombaton 12–23 óra között még mostohább időjárásra számíthatunk: az erre az időszakra szóló narancssárga figyelmeztetés szerint 30-40 liter négyzetméterenkénti csapadékra, jégesőre, viharos szélre van kilátás Hargita megyében.

A nagy mennyiségű csapadék miatt szombat déltől hétfőn 12 óráig sárga vízügyi figyelmeztetést is kibocsátott a katasztrófavédelmi felügyelőség. Ebben az időszakban a Maros, a Küküllő és a Tatros folyókon gyors áradások, árhullámok vonulhatnak le. Szombaton 13–24 óra között narancssárga riasztás érvényes a Tatros folyóra, amely kiléphet a medréből.

A gyergyószentmiklósi tűzoltók a Virág negyedben három garázsból és egy vegyes üzletből szivattyúzták ki a vizet az esőzések nyomán.

 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!