Hirdetés

Módosították a cégek digitális korszerűsítésére kiírt pályázat határidejét

Módosította a vállalkozások digitális korszerűsítésére kiírt – 347,5 millió euró összértékű – pályázata határidejét az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma, február 15-től várják a vállalkozók pályázatait – közölte pénteken az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Módosították a cégek digitális korszerűsítésére kiírt pályázat határidejét
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

A közlemény Hegedüs Csilla államtitkárt idézte. „A mikro-, kis- és középvállalkozások számára kidolgoztuk az ország legnagyobb digitalizációs pályázatát, ahol akár százezer eurós támogatást is lehet nyerni. A pályázattal kapcsolatban ismét megjelent néhány módosítás. Bővítettük azon vállalkozások körét, akik pályázhatnak, bevezettünk olyan számítási képleteket, amelyek egyszerűsítik a pályázatírási folyamatot, bevezettünk néhány pontosítást a vállalkozások közötti pénzforgalomra vonatkozóan. Az RMDSZ egyik legfontosabb célkitűzése a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása és versenyképességének növelése. Segítjük a cégeket abban, hogy hatékonyabban, gyorsabban tudjanak több és jobb terméket előállítani” – fogalmazott a közlemény szerint Hegedűs Csilla.

Mint írták: a szaktárca célja az, hogy a kiírással minél több cégnek megadják a lehetőséget a pályázásra, illetve hogy a kiírás a lehető legjobban megfeleljen a cégek üzleti tervének. Ezért módosították a pályázási feltételeket.

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma által kiírt támogatásból szoftverlicenceket, adatfelhőt, mesterséges intelligenciával ellátott rendszereket lehet vásárolni, automatizálásra és robotizálásra, internet bevezetésére, weboldalak létrehozására, munkatársak képzésére lehet költeni, illetve tanácsadásra/elemzésre is. A pályázatokat február 15. és április 18. között várják a proiecte.pnrr.gov.ro platformon keresztül – áll a közleményben.
A módosított pályázati útmutató megtalálható a minisztérium oldalán.

Kövessen a Facebookon!