Hirdetés

Mínusz négyről nyert a GYHK

Iramos, helyzetekben és gólokban gazdag összecsapást vívott a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a dupla fontosságú székely rangadón. A jégkorong Erste Ligába, valamint a román bajnokságba is beleszámító összecsapást mínusz négyről felállva, hárommal nyerte a vendégalakulat.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 5 perc
Mínusz négyről nyert a GYHK
Gólzáporos GYHK-siker Csíkszeredában Fotó: ersteligapress

Továbbra is szorongatott helyzetben volt a székely rangadó előtt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hiszen Clarke eltiltása és Gecse sérülése után Rokaly Norbert és Casaneanu Eduard is kidőlt a sorból, míg Bajkó sem öltözött a Gyergyói HK elleni székely rangadóra. Ugyanakkor visszajött Rokaly Szilárd és Láday Tamás. A túloldalt Saarit és Szigetit leszámítva teljes volt GYHK kerete.
A mérkőzés remek tempóban és helyzetekkel kezdődött. Sokat nem ismerkedtek a csapatok egymással, ami azt eredményezte, hogy Rinne és Adorján alaposan meg volt dolgoztatva. A hatodik percben zörrent a háló: egy plexiről levágódó pakkot Részegh Tamás értékesített, majd a következő akcióban a vasat találta el. Szorongatott a GYHK, de a Sportklub szerzett gólt. Szkacskov értékesített egy szólót.
A harmad második fele a GYHK-ról és Adorjánról szólt, akárcsak a második felvonás eleje. A Sportklub kontrákra játszott, majd nagy esélyt kapott. Kettős fórban pedig Sofron növelte az előnyt, hogy pár percre rá egy remek kontra végén Szkacskov is betaláljon. A vendégek nyomása viszont egyre nagyobb volt, és az első előnyüket értékesítették a harmad végén, hogy azon nyomban még egyet szerezzenek. A második szünet előtt 38 másodperccel nem hétköznapi gólt szereztek a vendégek: a csíki harmadban a korong a játékvezető korcsolyájáról Silló elé került, aki köszönte a lehetőséget, és közelről csökkentette csapata hátrányát.
A zárófelvonásban a vendégek alaposan nekiestek a címvédőnek, Sylvestre mínusz egyre hozta csapatát egy egyéni akció végén, majd jött egy gyors gólváltás. Egy perc leforgása alatt három gólt láthatott a közönség. A GYHK viszont szárnyakat kapott és a fokozatosan elfáradó, egyre többet hibázó hazaiaknak nem könyörültek. Egy kettős és egy sima előnnyel megfordították az állást, majd a hajrában további két gólt szerezve magabiztos győzelemnek örvendhettek.
A Sportklub játékosait felőrölték, fizikálisan nem bírták ki az óriási nyomást, amelyet a vendégek gyakoroltak rájuk. Ehhez a sok sérülés is hozzájárult.

Erste Liga, eredmények
Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK 5–8 (2–0, 2–2, 1–6) /Részegh T. (6.), Szkacskov (13., 35.), Sofron (29., 46.), illetve Orbán (39., 59.), Silló (40.), Sylvestre (45.), Di Diomete (46.), Vincze P. (55.), Bodó (57., 60.)/.
BJAHC – DVTK Jegesmedvék 4–1 (1–0, 2–1, 1–0).
Debreceni EAC – Dunaújvárosi Acélbikák 6–5 (1–1, 2–3, 3–1).
Újpest – Ferencváros 4–2 (2–2, 1–0, 1–0). 

Kövessen a Facebookon!