Hirdetés

Mi újság, ifjúság?

Új tagokat szavaztak meg az Udvarhelyi Fiatal Fórum vezetőtanácsának soraiba a szervezet éves közgyűlésén, ahol a vezetők kiválasztása mellett számba vették az aktív résztvevőket, a 2022-ben megvalósított programokat, valamint felvázolták a 2023-as tevékenységi tervet.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 3 perc
Mi újság, ifjúság?
Csapatmunka. Legjobb tudásuk szerint dolgoznak a diákokért Fotó: UFF/Fb

Megtartotta a soros éves közgyűlését az Udvarhelyi Fiatal Fórum a Siculus Ifjúsági Házban, ahol hatvannyolc tag jelenlétében szavazták meg a vezetőtanács új elöljáróit. Az évente egyszer megrendezett eseményen az aktív tagság számbavétele után megtartották a 2022-es évre vonatkozó tevékenységi és pénzügyi beszámolót.

Hirdetés


Továbbá beszéltek a következő évre szóló tervekről, de a gyűlés legizgalmasabb része az évről évre sorra kerülő tisztújítás volt, nyilatkozta Toth Tímea, a szervezet vezetője, akinek mandátumát újabb egy évvel meghosszabbították.
Mint mondta, a vezetőtanács tagjai kicserélődtek, illetve friss ellenőrzőbizottsági tagokkal is bővültek. A titkos szavazás után a vezetőtanács a következő személyekből áll: Dobai Kincső, Fülöp Írisz, Dénes Andrea, Balázsy Tekla, Bálint-Benedek Avar, Lajos Attila, László Anita, Toth Tímea és Illyés Attila. Az ellenőrző bizottságot pedig Mihály Tünde, Kovács Rebeka és Biró Dániel alkotják. 
A szervezet vezetője szerint minden csapatváltás egyfajta szemléletváltással jár együtt. Az újonnan megválasztott tagok 2023-ban a szervezet zavartalan működését biztosítják. Mandátumuk egy évre szól, tevékenységük nagy részében a rendezvények adminisztratív hátteréért felelnek. Az idei év sok szempontból óriási változást jelentett az UFF életében, hiszen a 2021 végén történt vezetőségváltás nagy kihívások elé állította a csapatot. Sikerként könyvelték el, hogy olyan rendezvényeket kínáltak az udvarhelyi diákoknak, amelyekre korábban nem volt példa. Itt említette a diáknapokat és a városi gólyabált, amelyek a világjárvány idejében rendre kimaradtak az iskolások életéből, 2022-ben azonban az UFF-nak köszönhetően megújulhattak. Az említett rendezvényeknek közel harmincéves hagyománya van a városban, mégis abban a formában újdonságként hatottak, amelyben a szervezők a járvány után elevenítették fel. Szintén sikeresen szervezték meg az amatőr színjátszó fesztivált, leporolták a fiatal erdélyi zenészeknek szóló programsorozatot, ráadásul az UFF-napok családias hangulatot kaptak, sorolta a vezető. 
A közgyűlésen a résztvevők meghatározták a jövőre vonatkozó legfontosabb célkitűzéseket is. Fiatalként kötelezettségüknek érzik a jövőben jobban nyitni az idősebb generáció felé, ezért egy képzéssorozatot fognak indítani a nyugdíjasoknak, a digitális kompetenciák fejlesztéséért. Évről évre szeretnének a hagyományos rendezvényekbe valami aktualitást belecsempészni, részletezte. A közgyűlésen bemutatott jövő évi tervet csupán vázlatnak nevezte, ugyanis bízik abban, hogy a felvázolt programok a továbbiakban újabb ötletekkel egészülnek ki. 
Konkrét tagtoborzás januárban nem lesz, viszont a hetente tartott nyílt gyűléseken bárki részt vehet majd, aki kicsit is érdeklődik az UFF tevékenységei iránt. A gyűléseket szerda este nyolc órakor szervezik meg. Aki utána is szeretne csatlakozni a szervezethez, ki kell töltenie egy jelentkezési űrlapot. A csatlakozás egyetlen kötelezettséggel jár, mégpedig a gyűléseken való rendszeres és aktív jelenléttel, részletezte a vezető. A szervezési folyamatba már mindegyik tag csak annyira kapcsolódik be, amennyire közel érzi magát az eseményhez, illetve amennyire az időbeosztása megengedi. 
Toth Tímea elmondta, hogy a következő évben a hagyományos rendezvények mellett az ifjúsági szervezet ismét részt vesz a városnapok szervezésében, a kisebb rendezvények közül pedig kiemelte a jégkarnevált és a kerekasztal-beszélgetéseket. 
 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!