Megvan az első győzelem

A jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján a címvédő Csíkszeredai Sportklub Adorján Attila hibátlan teljesítményével Brassóból hozta el a három pontot és egyben megszerezte első győzelmét.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megvan az első győzelem
Adorján tartást adott a kék-fehéreknek | Fotó: Daniel Maximilian Milata Fotó: Daniel Maximilian Milata

Brassóban a Corona népes közönség előtt fogadta a Sportklubot. Hazai oldalon továbbra is hiányzott Kóger, valamint VanWormer, míg a túloldalon az eltiltását töltő Clarke mellett Sofron és Stach sérült volt. Az első harmadban a házigazda birtokolta többet a korongot, a játékvezetők összesen 11 kisbüntetést osztottak ki, volt 70 másodpercnyi brassói kettős emberelőny is, gól mégsem született. A második játékrész csíki fölénnyel indult, egy vendég emberfór során Rokaly Szilárd hagyta ki a találkozó addigi legnagyobb helyzetét. A 26. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja: egy kontra során Részegh Zsolt készítette le a korongot Péter Balázsnak, akinek a lövése bepattant Tőkéről. Nemsokára Kovács Mátyás egyenlíthetett volna, de hiába állt szemben Adorjánnal, kiszorított helyzetből nem tudott betalálni. A folytatásban is hol egyik, hol másik csapat gyakorolhatta speciális játékát, de újabb gól nem született. A harmadik harmad derekán Részegh Tamás ziccerét fogta lepkéssel Tőke, majd az 54. percben újabb egy percre kettős előnyben támadhatott a Brassó, ám hiába jött az időkérés, nem alakult ki komoly veszély Adorján kapuja előtt. Az utolsó másfél percben kapus nélkül próbálkoztak a vendéglátók, de ebből sem tudtak gólt szerezni, a Sportklub négy vereség után nyert.
A játéknap legnagyobb meglepetését a fiatal fehérváriak okozták, akik egygólos győzelmet arattak az Újpest ellen. A fehérváriak első két gólját csíki születésű jégkorongozók szerezték, Ambrus és Mihály révén. A dunaújvárosiak a hajrában szenvedtek vereséget a Ferencvárostól, a BJAHC nagy verést mért a Hetényit nélkülöző Debrecenre.

Erste Liga, eredmények
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 0–1 (0–0, 0–1, 0–0) /Péter B. (26.)/.
Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencváros 2–4 (0–1, 1–0, 1–3) /Niskanen (26.), Horvtáh (60.), illetve Betteridge (4., 59.), Nagy G. (55., 58.)/.
FEHA19 – Újpest 3–2 (1–0, 1–1, 1–1) /Ambrus Cs. (18.), Mihály Á. (24.), Mingazov (48.), illetve Benk (36.), Just (60.)/.
BJAHC – DEAC 9–3 (3–1, 3–2, 3–0) /Culigin (2., 28.), Djumic (2.), Schlekmann (8.), Garát (29.), Tóth R. (36.), McCormick (41., 46.), Uimonen (44.), illetve Dalecky (4.), Novotny (25.), Spirko (31.)/.