Hirdetés

Megválasztották elnöknek Borbély Lászlót

Borbély Lászlót, a kormány államtanácsosát választotta meg közgyűlésén elnökévé az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) – közölte szerdán az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Megválasztották elnöknek Borbély Lászlót
Fotó: rmdsz.ro

„Megtiszteltetés számomra, hogy betölthetem ezt a pozíciót, amely új lehetőségeket jelent Románia számára a fenntartható fejlődés terén. Az ENSZ kitüntetése és az elmúlt években kapott elismerések mellett az ESDN elnöki pozíciója újabb megerősítése annak a ténynek, hogy Románia aktív nemzetközi szinten, és regionális központ a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési menetrend végrehajtását illetően. Proaktív hozzáállással, vízióval, kitartással és szakmaisággal sikerült idáig eljutnunk. Ehhez hozzájárultak a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia megvalósításának általunk kidolgozott intézményi keretei és egyéb intézkedések. Ez a pozíció megerősíti Románia nemzetközi szerepét ezen a területen, és bizonyítja, hogy jó úton haladunk a 2030-ig tartó menetrend megvalósítása terén” – idézték Borbély László nyilatkozatát.

A közlemény emlékeztet: a Fenntartható Fejlődés Európai Hálózata olyan kormányzati tisztviselőket és szakértőket tömörít, akik a fenntartható fejlődési politikák kialakításáért és végrehajtásáért felelősek az európai közösségben. A hálózatnak jelenleg több mint 400 tagja és partnere van 40 államból.

„Az ESDN ugyanakkor ösztönzi a páneurópai párbeszédet a fenntartható fejlődés népszerűsítése érdekében, valamint szakmai tanácsot ad a politikai döntéshozóknak európai, országos és regionális szinten” – olvasható a közleményben.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!