Hirdetés

Megünnepelték a gyergyószentmiklósiak bajnokcsapatukat

Ezrek ünnepelték Gyergyószentmiklóson a kisváros jégkorongcsapatának történelmi sikerét. A GYHK-t három népszerű helyi zenekar köszöntötte, hatalmas bulit csaptak a tömeggel. Ezzel véget ért a hokiidény Gyergyóban. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megünnepelték a gyergyószentmiklósiak bajnokcsapatukat
Gyergyói zenekarokkal ünnepelte történelmi sikerét a GYHK. Tömegeket vonzott az esemény Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A színpadon kihelyezett ledfalon az idény legemlékezetesebb góljait vetítették – ezzel kezdődött az ünneplés. A remek pillanatok felidézése után a GYHK tiszteletbeli elnökét, Barti Tihamért szólították a színpadra.
– Azt hiszem, amikor ezelőtt öt évvel megálmodtuk az Erste Liga-aranyat, sokan nem hitték, hogy sikerülni fog. De tudtuk, hogy egy álom csak akkor válik valóra, ha mindennap küzdünk a megvalósulásáért – fogalmazott Barti,  megköszönve mindenkinek az elvégzett munkáját, aki az elmúlt hetven évben tett a gyergyói hoki sikeréért, illetve a támogatóknak és szurkolóknak is. 

Barabás-Pál Hajnalka


Sorra lépett a színpadra a 4es Street, a No Sugar és a Bagossy Brothers Company. Mindhárom zenekar legismertebb dalait adta elő a többezres tömegnek,

valódi fesztiválhangulat kerekedett a művelődési ház előtt.

Barabás-Pál Hajnalka
A közel kétórás koncertsorozat végén a No Sugar lépett újra színpadra, és

most először élőben is felcsendült a Jégre fel, a GYHK indulója.

Minden hazai mérkőzés kezdetén, a játékosok bevonulásakor ez szokott szólni a hangfalakból a gyergyószentmiklósi jégcsarnokban. Majd rendre szólították a színpadra a GYHK tagjait, előbb a stábot, majd a játékosokat. Mindegyiküket hatalmas éljenzéssel fogadták  a szurkolók. Kihurrogták viszont Csergő Tibor polgármestert, aki polgármesteri elismeréseket adott át a színpadon.
A GYHK elnöke, Balázs Attila az ünnepség végén rövid beszédében azt mondta, bőven van még tervük a következő öt évre is. Olyan klubbá kívánják faragni a GYHK-t, amely Európa bármely ligájában megállja a helyét – fogalmazott Balázs. Hozzáfűzte: a jövőben még nagyobb hangsúlyt kap az utánpótlás-nevelés, és infrastrukturális beruházásokat is terveznek. 
– Megadunk a tehetséges játékosoknak minden lehetőséget, hogy ne kelljen más elitklubokhoz elmenjenek – mondta Balázs Attila.
A rendezvény végén sokan kihasználták a lehetőséget, hogy közös fotókat készítsenek a bajnokokkal, vagy autogramot kérjenek tőlük. Az ünneplés a színpadi eseményekkel nem ért véget, a sörsátraknál folytatódott. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!