Hirdetés

„Megszoktuk a nyomást, székelyek vagyunk, nem mimózák”

„Nincs tudomásunk arról, hogy Kevin Constantine jogvitában állna a Magyar Jégkorongszövetséggel” – reagált a Csíkszeredai Sportklub vezetősége arra, hogy az MJSZ fegyelmi eljárást kezdeményezett a klub ellen hivatalos személy jogosulatlan szereplésének gyanújával.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
„Megszoktuk a nyomást, székelyek vagyunk, nem mimózák”
Fotó: László F. Csaba

A Sportklub – „tekintettel arra, hogy sorozatosan félinformációk, csúsztatások, a tényeket nem ismerő vagy ezeket figyelembe venni nem akaró hazugságok, a sajtóetikát nem ismerő – az alpári stílusról ne is beszéljünk – cikkek jelennek meg a sajtó egyes termékeiben Kevin Constantine csíkszeredai szerepvállalása körül” – közleményt adott ki, megjegyezve, a továbbiakban nem kíván egyéb kommentárt fűzni a kialakult helyzethez. A klub közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Az egyes, sajtóban megjelentekkel ellentétben:
A Csíkszeredai Sportklub eddig is, ezután is az érvényes szabályok szerint járt és jár el, jogkövető magatartást tanúsított és tanúsít még akkor is, ha a szabályokat menet közben megváltoztatják. Másokkal ellentétben ebben hiszünk, mindig így jártunk és járunk el.
Tudjuk, hogy ennek köszönhető kiemelkedő eredményességünk, és az is, hogy a Kárpát-medence egyik legnépszerűbb sportegyesülete vagyunk. Megszoktuk a nyomást, volt benne részünk bőven az elmúlt száz évben, székelyek vagyunk, nem mimózák.
Mindenkinek megadjuk a nekik kijáró tiszteletet, különösen a honi, a hazai és a nemzetközi szövetségeknek, a vetélytárs kluboknak, szurkolóknak, a média képviselőinek. Kiegyensúlyozott, jó kapcsolatra törekszünk, ugyanakkor el is várjuk irányunkba a hasonló bánásmódot. Mindannyiunkat a sportszerűség vezérel, aztán győzzön a jobb.
Jelen esetben sincs másról szó, mint egy véleménykülönbségről, amit az illetékes testületek majd eldöntenek. Minden egyéb bele- és hozzágondolt vagy rosszindulatúan félremagyarázott dologtól elhatárolódunk.
A konkrét ügyre visszatérve:
• nincs tudomásunk arról, hogy – a sajtóban megjelentekkel ellentétben – Kevin Constantine jogvitában állna a Magyar Jégkorongszövetséggel
• nincs tudomásunk arról, hogy Kevin Constantine – a sajtóban megjelentekkel ellentétben – hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy lenne.
Az ellenünk indított fegyelmi eljárás elindítását tudomásul vettük, és a fegyelmi bizottság tudomására fogjuk hozni álláspontunkat, bizonyítékainkat.
Bízunk igazunkban, és meg is fogjuk védeni azt.
Magyarország jogállam, így nincs félnivalónk.”
A Csíkszeredai Sportklub Vezetősége

Időközben Nagy Attila, a Román Jégkorongszövetség elnöke kikérte a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban, és azt a választ kapta, hogy az IIHF álláspontját hamarosan kézhez kapja a román szövetség is.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!