Hirdetés

Megszívlelendő tippek a füstöléshez

Fontos, hogy ne hagyjuk felügyelet nélkül az ünnepi időszakban a füstölőket. Ilyen és ehhez hasonló hasznos tippekkel szolgált hétfőn, közösségi oldalán közzétett közleményében a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megszívlelendő tippek a füstöléshez
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Mint írták, lassan közeledik a karácsony, és köztudott, hogy ebben az időszakban nagyon sokan használnak füstölőt. Igaz, füstölés után finomabbnak tűnnek a húskészítmények – jegyzik meg a közleményben.

„Ahhoz azonban, hogy minden karácsonyra jellemző finomságot biztonságosan élvezhessünk, egy sor ajánlással állunk elő mindazoknak, akik füstölőt használnak háztartásukban” – írták.

A közlemény szerint vasárnap Gyergyószentmiklóson, a Rózsák utcájában a tűzoltóság azonnali beavatkozása nélkül gyorsan átterjedhetett volna a tűz a szomszédos melléképületekre a felügyelet nélkül hagyott kigyulladt füstölőről. Éppen ezért egy sor megszívlelendő tanácsot tettek közzé.

Eszerint a füstölőházakat nem szabad épületek, takarmányraktárak, fabódék, istállók vagy gyúlékony anyagok közelében elhelyezni. Továbbá javasolják, hogy a füstölőházak téglából és ne gyúlékony anyagokból készüljenek. Tilos az épületek padlásán rögtönzött füstőlőt használni, a kéményből néhány tégla eltávolításával. Végül ajánlják, hogy mindenki tisztítsa meg a füstölőt, nehogy a húsételekből származó zsír forró helyre szivárogjon, vagy érintkezzen a füstöt termelő fűtésrendszerrel.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!