Hirdetés

Megóvták a kedvezményezettek listáját

Még tavaly elkészültek a szé­kely­ud­var­helyi kórház mögött az országos la­kás­ügy­nök­ség (ANL) által épített szolgálati lakások, de még várni kell arra, hogy a po­ten­ciális lakók elfoglalják a huszonnégy lakrészt: az elbírálási folyamat elakadt, mivel a kedvezményezettek listáját négy kórházi alkalmazott megfellebbezte.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megóvták a kedvezményezettek listáját
Kulcsrakész szolgálati lakások. A lakóknak várniuk kell Fotó: Hodgyai István

Két nehezítő körülmény késleltette korábban a szé­kely­ud­var­he­lyi szolgálati lakások felépítését: bár a lakótömb alatti terület nem tartozik mű­em­lék­védelmi övezetbe, védett zónának minősül, így szigorúbb engedélyeztetési eljárás vonatkozik rá, ugyanakkor egy különleges trafóház beszerzésére is szükség volt, amit csak külföldön tudtak legyártatni. Tavaly az ANL és a polgármesteri hivatal is elvégezte a munkálatok rá eső részét. Előbbi az építkezési munkálatokért és a belső szerelésekért volt felelős, utóbbi a közművesítést és a területrendezést fedezte, mindkét intézmény időben befejezte a munkát. Mint megtudtuk, tavaly ennek okán meg is hirdette a 24 szolgálati lakásra való jelentkezést a polgármesteri hivatal, az érdeklődők a vá­ros­há­zán, illetve a kórháznál nyújthatták be igénylési iratcsomójukat. 


Hirdetés


Zörgő Noémi, a városháza szóvivője elmondta, a kedvezményezettek listájának közlését követően akadt el a lakások kiosztásának folyamata, mivel négy kórházi alkalmazott megfellebbezte az említett jegy­zé­ket. A folyamatot ugyanakkor az is lassítja, hogy a fellebbezési bizottság nemcsak az ő helyzetükre, hanem minden kórházi jelentkező helyzetére kiterjesztette az óvást.

– A fő gondot a határidő lejárta után benyújtott dokumentumok jelentették. Így a fellebbezési bizottság visszaküldte az elbíráló bizottsághoz a döntést. Ennek okán most új bizottságot és új határidőket kell kijelölni a kórházi kérések elbírálásához

– hangsúlyozta Zörgő Noémi.
A szóvivő szerint az említett bizottság munkájától függ, hogy a leendő lakók mikor foglalhatják el az egyelőre üresen álló lakásokat.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!