Hirdetés

Megmérettetés küszöbén 

A csíki válaszadók nyolcvannyolc százaléka nyilatkozott úgy, hogy elégedett Borboly Csaba megyeelnök munkájával. Hargita Megye Tanácsának elnöke keddi sajtótájékoztatóján ismertette a napokban készített telefonos és online kérdőíves felmérés eredményeit.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megmérettetés küszöbén 
Borboly Csaba. Ismertette felmérésük eredményeit Fotó: László F. Csaba

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének tisztújító küldöttgyűlésére készülő elöljáró úgy fogalmazott: minden megmérettetés előtt fontos a lakosság véleménye. 

– A politikusok számára fontos a visszajelzés, ha van visszacsatolás, akkor azokat beépítve a jövőbeli terveket is jobban meg lehet határozni

– mondta a megyeelnök. Szerinte sem a megyei tanács, sem pedig az RMDSZ csíki csapata nem csupán a klasszikus feladatokkal foglalkozik, hanem a lakosság véleményét vállalja fel, a lakosság álláspontját figyelembe véve alakítják a helyi politikát. A megyeelnök szerint több olyan politikus is akad, aki irodájában ülve kitölti a mandátumait, de a közvélemény alig ér el hozzá a munkája megítélésére vonatkozóan.

A most elkészült kétrészes felmérésben elsősorban a csíki lakosságot kérdezték, amely alapján a megkérdezettek, valamint az online kérdőívet kitöltők 88 százaléka úgy ítélte meg, hogy elégedett Borboly Csaba megyeelnökként végzett munkájával. 

– Az eredmény megerősít abban, hogy a munkát és a tisztséggel járó feladatokat folytatnom kell.

Abban a pillanatban, mihelyt a lakosság véleménye változik, félreállok, ahogy azt tettem korábban betöltött tisztségeim alkalmával is, ám ezúttal erről szó nincs, a munkát folytatnom kell – mondta Borboly. Hozzátette, egyik szerepkör – Hargita Megye Tanácsának és az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke – sem nyugdíjas állás, a választott tisztséggel járó feladatokat eddig is, aktívan, maximálisan teljesítette, és teszi ezt a jövőben is. 

A telefonos felmérést az Aktív Közéletért Egyesület végezte,

és a partnereikkel közösen értékelték ki. A kedd délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a mintát tudományos módszerek alapján választották ki, és 365 személyt kérdeztek meg, a többség pedig elégedettnek bizonyult.

– A közvélemény-kutatással semmit nem tekinthetünk lezártnak,

nem elég a munka reprezentálására, de közös cél, hogy a lakosság érezze: számíthat mind a megyei tanács, mind pedig az RMDSZ területi szervezetére. Mindkét intézmény emberközpontú, ezt a felmérés is alátámasztja. Egyelőre nem látok akadályát a munka folytatásának. A tisztségeimmel kapcsolatban elmondhatom, hogy amikor elfogyott a lendület, vagy olyan személy jött, akit többre tartottam képesnek magamnál, mindig átengedtem az adott tisztséget – nyomatékosított a megyeelnök.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!