Hirdetés

Meghosszabbították szerdáig a havazásra figyelmeztető riasztást, szombatig nagyon hideg lesz

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerdáig meghosszabbította és Moldvára is kiterjesztette a havazásra figyelmeztető narancssárga riasztást.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Meghosszabbították szerdáig a havazásra figyelmeztető riasztást, szombatig nagyon hideg lesz
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A szakemberek előrejelzése szerint a Déli- és a Keleti-Kárpátokban, 1400 méteres magasság fölött, valamint Moldva nagy részén folytatódik a havazás szerda 14 óráig. Ugyanakkor óránként 55-65 kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre is számítani lehet, a hófúvások miatt csökken a látótávolság.

Az ország nagy részére megerősödő szélre és havazásra vonatkozó sárga riasztás érvényes, ugyancsak szerda délutánig. Erdélyben, Máramarosban és a hegyekben jelentős csapadékra kell számítani, többnyire hó formájában, Munténiában, Dobrudzsában, helyenként Olténiában és Moldvában 55-65, olykor 70-75 kilométer/órás széllökések várhatók – írja az Agerpres hírügynökség. 

Az ANM kiadott egy hideg időre vonatkozó figyelmeztetést is, amely április 8-áig, szombatig érvényes. Ezekben a napokban a sokévi átlagnál 8-12 fokkal alacsonyabb hőmérsékleti értékek lesznek. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!