Hirdetés

Meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai meccseit az FCU Craiova

Meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit az FCU Craiova 1948 labdarúgócsapata. A klub vezetősége a szurkolók sepsiszentgyörgyi megnyilvánulásai miatt határozott így – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 3 perc
Meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai meccseit az FCU Craiova
Archív Fotó: NSO/Tokos Csaba

A döntés előzménye, hogy a drukkerek magatartása miatt a játékvezető lefújta a Sepsi OSK és az FCU Craiova közötti vasárnapi mérkőzést.

Az FCU Craiova Facebook-oldalán közzétett szerdai bejegyzés szerint

az olténiai szurkolók egy részének sepsiszentgyörgyi „huliganizmusa” óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek. Ezért a vezetőség úgy döntött, hogy a csapat meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit.

A klub ugyanakkor sürgeti a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF) és az állami döntéshozókat, hogy fogadtassanak el jogszabályokat az ilyen megnyilvánulások megelőzésére. Közölték azt is, hogy a későbbiekben tájékoztatnak a csapat mérkőzéseire váltott bérletek árának visszatérítéséről.

A klub mélységes sajnálatát fejezi ki a hűséges szurkolóinak, különösen a bérleteseknek és a jóhiszeműeknek, akik nem vétettek semmit, de viselik a következményeket

– olvasható a bejegyzésben.

Az FCU Craiova 1948 és a Sepsi OSK közötti vasárnapi mérkőzés 26. percében Andrei Chivulete játékvezető az öltözőbe küldte a játékosokat a szurkolók egy részének idegengyűlölő és rasszista bekiabálásai miatt. Tíz perc elteltével a játékosok visszatértek a pályára, de a bekiabálások folytatódtak, ezért a játékvezető lefújta a mérkőzést. A történteket jelenleg a FRF fegyelmi bizottsága vizsgálja. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!