Hirdetés

Még egy kötelező letudva

Krajován is simán győzött, tizedik sikerét aratta a Székelyudvarhelyi VSK a férfi kézilabda A osztályban, és továbbra is magabiztosan vezeti a csoportját.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 2 perc
Még egy kötelező letudva
Megállíthatatlanul. Irány az élvonal Fotó: Hodgyai István

A felsőházi rájátszást már négy fordulóval az alapszakasz lejárta előtt bebiztosította az udvarhelyi gárda, a hátralévő mérkőzéseket viszont muszáj letudni, ám ezek a tét nélküli mérkőzések inkább csak gyakorlásra alkalmasak. Főként az olyanok, mint az Universitatea Craiova elleni találkozók, amelyeken a legelvetemültebb sportfogadók sem tennének egy lyukas garast sem az oltyán győzelemre, miután Udvarhelyen három híján félszáz gólt kaptak az odavágók során.
Sok izgalmat a krajovai találkozó sem tartogatott, szűk fertályóra után már öttel vezettek az udvarhelyiek, ám érthetően kissé kiengedtek, ami azt eredményezte, hogy a vendéglátók felzárkóztak egy gólra. Mielőtt azonban komolyra fordult volna a dolog, az udvarhelyiek megrázták magukat, s szünetben már kényelmes, hatgólos volt az előnyük (17–23).


Hirdetés


A fordulás sem hozott fordulatot, a VSK magabiztosan, különösebb megerőltetés nélkül tartotta hat-hét gólos előnyét, a krajovaiak nem tudtak közelebb férkőzni, a meccs végére pedig ezúttal is szinte meglett a félszáz gól: 45–39-re nyert Sipos Lóránt csapata, amely már az „új” bajnokságra készül, ahol a két csoport első négy-négy helyezettje vív meg egymással – nulla pontról indulva – az egyenes ági feljutást jelentő első két helyért. A jelenlegi állás szerint ez a VSK mellett Fogaras, Resicabánya és Nagyvárad lesz az A csoportból, a B jelűből pedig a legkomolyabb ellenfélnek tűnő Alexandria, valamint Medgidia, Vidombák és Galac.
Nem mellékesen a VSK tovább erősödött, hiszen hosszas hercehurca után a szerb légiós, Balsa Sztevovics megkapta a munkavállalói vízumot: a balátlövő rögtön ötöt vágott Krajován. Az udvarhelyiek a csütörtöki, hétközi fordulóban 18 órakor Temesvárt fogadják.
Férfi kézilabda A osztály, A csoport, 11. forduló: Uni­ver­sitatea Craiova – Székely­udvarhelyi VSK 39–45 (17–23). Az udvarhelyi gólszerzők: Putnoky 9, Couveiro 6, Szte­vovics 5, Katona 4, Oargă 4, Fedila 4, Szász 3, Komporály 3, Csibi 3, Demeter 2, Menyhárt 2. Zsilvásárhelyi CSU – Fo­garasi VSK 26–40, Temes­vári Poli – Nagyszentmiklósi Egyesülés 34–33. A Resicabánya – Nagyvárad találkozót ma este játsszák.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!