Hirdetés

Második helyen telel a Vasas

Magabiztos győzelemmel zárta a bajnokság őszi idényét a Vasas Femina, miután vasárnap 4–0 arányban múlta felül a Bukaresti Fair Play csapatát. Az udvarhelyi lányok a második helyen telelnek, de addig még hátravan egy kupameccs, november 29-én az FC Botoșani otthonában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Második helyen telel a Vasas
Udvarhelyen zárult a másodosztályos őszi idény Fotó: Szász Csaba

Hazai pályán zárta az őszi idényt a Vasas Femina, vasárnap délután  a női labdarúgó 2. Liga kilencedik játéknapjának utolsó mérkőzésén a Bukaresti Fair Play csapata látogatott Székelyudvarhelyre.
Fagyponthoz közeli hidegben, nehézkes, felázott pályán indult a játék, a mostoha körülményekhez a vendégek szoktak hamarabb hozzá, az első negyedórában akár háromszor is betalálhattak volna. A Vasas azonban idővel átvette a kezdeményezést, fokozódott az ellenfélre helyezett nyomás, majd lassan beértek a gólok is.


Hirdetés


A pihenőig kettős előnyt dolgozott ki a Vágó Attila által irányított gárda, a térfélcsere után pedig még inkább elhatalmasodott az udvarhelyi fölény, ami két újabb gólt eredményezett a hazaiak javára.
A kezdeti bizonytalanságot leszámítva a Vasas végig kézben tartotta a mérkőzést, 4–0-s győzelmének köszönhetően pedig megerősítette második helyét a másodosztály 1-es csoportjának bajnoki tabelláján, amelynek élén az udvarhelyieket két egységgel megelőző, összesen 24 pontos Románvásári Vulpițele Galbene található.
A vasárnapi fordulóval a másodosztályban le is zárult az őszi idény, kivételt képeznek azok az együttesek, amelyek a hazai kupasorozatban érdekeltek. Ezek közé tartozik a Vasas Femina is, amely a múlt héten, a Sepsi OSK otthonában 3–0-s győzelemmel harcolta ki a továbbjutást, a negyedik fordulóban, november 29-én az FC Botoșani otthonában küzd a csoportkörbe jutásért, ahol már az élvonalbeli együttesek is pályára lépnek.
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!