Hirdetés

Magyar győzelem a franciák ellen

A magyar jégkorong-válogatott hosszabbítás után a csíkszeredai Bartalis István góljával legyőzte a francia csapatot az elit világbajnokság 3. fordulójának keddi játéknapján Tamperében.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Magyar győzelem a franciák ellen
Hatalmasat küzdött a magyar válogatott Fotó: MTI

A gallok némiképp meglepetésre pontot raboltak Dániától, míg Ausztriát hosszabbítás után verték, ellenben a magyarokkal, akik két vereséggel rajtoltak. A kezdés után hamar emberelőnybe kerültek a magyarok, de helyzetig sem jutottak, majd azonos létszámban felpörögtek a felek, ugyanakkor érződött, hogy mindkét együttesnek fontos a biztonság. Azonos erők csatája zajlott a jégen. A szünet előtt néhány perccel Stipsicz Bencét állították ki, a franciák pedig kihasználták az előnyt. 20.1 másodperccel a pihenő előtt Stipsicz távoli lövése a lábak sűrűjében utat talált a kapuba.

Óriási magyar helyzettel indult a második harmad, majd kimaradt egy kettős előny. Ezt büntették a franciák, a harmad derekánál, egy rossz cserét követően. Ekkor némiképp megroppant a magyarok játéka, de Galló gólja jókor jött.
A záró felvonásban valamivel többet és jobban akartak a magyarok, de ahogy ment előre az idő, úgy lett fontos a biztonságos hoki. A rendes játékidőre maradt a 2–2. Jöhetett a hosszabbítás. Itt alig egy perc alatt a magyarok döntöttek. Előbb Erdély szólót rontott, majd kapáslövése levágódott a francia kapusról, amelyet Bartalis pofozott be a hálóba.

A pontvesztés azt jelenti, hogy a magyaroknak a papírforma alapján jövő hétfőn a bennmaradásért le kell győzniük Ausztriát.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!