Magyar állami kitüntetéseket adtak át – Frissítve!

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezésében, a Lázár-házban adták át csütörtökön az Áder János köztársasági elnök úr által március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából adományozott kitüntetéseket.

Tóth László főkonzul olvasta fel a méltatásokat és adta át az elismeréseket

Az ünnepséget a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások miatt voltak kénytelen elhalasztani, és ezalkalommal is csak szűk körben, a közegészségügyi korlátozások mellett – távolságtartással és arcmaszk viselése mellett – tarthatták meg a díjátadót. A kitüntetéseket Tóth László főkonzul nyujtotta át a díjazottaknak.

Lőrincz György író, a székelyudvarhelyi Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány alapító elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést vehette át. Ft. Simó Gáspár, a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum lelki igazgatója, a Romániai Magyar Cserkészszövetség római katolikus lelkivezetője, dr. Tar Gyöngyi, Hargita megye tisztifőorvosa, a Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság igazgatója és Bajna György író, költő, újságíró a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült. Dr. Bokor Márton gyermekgyógyász, a Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság anya- és gyermekvédelmi programfelelőse, a Hargita megyei Sürgősségi Kórház volt igazgatója, Hargita megye volt helyettes tisztifőorvosa és Kurkó István, a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskola tanítója Magyar Ezüst Érdemkereszt díjban részesült.

A díjazottak a főkonzul társaságában

Simó Márton

 

: an accessible web community