Hirdetés

Lezárták az EUHL-alapszakaszt a „szapisok”

Kilenc nap alatt nyolc mérkőzést játszott a Sapientia U23 az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában. A zöld-fehérek négy sikerrel és négy vereséggel zárták a szlovák–lengyel túrát.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Lezárták az EUHL-alapszakaszt a „szapisok”
Két győzelemmel indította utolsó kiszállását a Sapientia U23 Fotó: Uniza Zsolna

Zsolnán kezdte és Besztercebányán zárta második külföldi túráját a Sapientia U23 csapata, a zöld-fehérek az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában (EUHL) újabb nyolcmeccses szériát teljesítettek, mindezt kilenc nap alatt.

A meccseik felét sikerrel zárták a „szapisok”, ám öt meccsen szereztek pontot.


Február 6-án Zsolnán kezdte a Sapientia U23 a második EUHL-es kiszállását az Uniza ellen, a házigazdák kétszer is vezettek, de előbb Galusnyák, majd Benedek egyenlített. A 38. percben előbb Szőcs, majd Lázár Menyhért révén átvették a csíkiak a vezetést, a 40. percben Benedek duplázott, erre még válaszoltak a hazaiak, akik az utolsó harmadban egyre csökkentették hátrányukat, de az utolsó előtti percben György beállította a 6–4-es végeredményt.

Február 8-án és 9-én Kassán a Spartacus Egyetem hajtott fejet a csíkiak előtt, előbb 9–3-ra (gólszerzők: Szőcs 3, György 2, Salamon, Both, Benedek, Lázár M.), majd 7–1-re (gólszerzők: Szolokin 3, Benedek 2, Galusnyák, Lázár M.) győztek a „szapisok”.

Egy nappal később Trencsénben a Gladiators ellen kétgólos hátrányból állt fel a Sapientia U23, Lázár Menyhért és Salamon a harmadik játékrészben egyenlített, a szétlövést pedig a csíkiak nyerték, Szőcs vitte be a győztes találatot.

Szombaton és vasárnap Oswiecimben léptek jégre a csíki hokisok, az első meccset a Sabers 5–1-re nyerte (a csíki gólt Benedek lőtte), a második találkozáson Szőcs és Márton találataival vezetett ugyan kettővel a Sapientia U23, ám a hajrában a hazaiak kazah és ukrán légiósaik révén kiegyenlítettek. A ráadásban a fehérorosz hokisuk eldöntötte a győzelmet, de pontot szereztek a zöld-fehérek.

Hétfőn és kedden Besztercebányán az UMK Hockey Team ellen zárták a második EUHL-túrát a csíkiak,

az első találkozót 4–2-re (a csíki gólszerzők: Lázár M. és Kedves), a másodikat 5–1-re (gólszerző: Lázár Sebestyén) nyerték a házigazdák.

A Sapientia U23 lezárta az EUHL alapszakaszát, a csapat tizennégy mérkőzésből négyet a rendes játékidőben, egyet a ráadásban nyert meg, hét meccsen a rendes játékidőben hagyta el vesztesen a pályát, kétszer pedig a ráadás döntött az ellenfél javára, így a csíkiak 16 pontot szereztek.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!