Hirdetés

Lépéselőnyben a Galac

A Galaci United magabiztosan, 6–2-re győzte le hazai pályán a Futsal Klub Székelyudvarhely együttesét a román teremlabdarúgó 1. Liga bajnoki döntőjének első, hétfő esti összecsapásán. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó küzdelemsorozatban a felek változatlan helyszínnel kedden 18 órától újra megmérkőznek.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lépéselőnyben a Galac
A címvédő tette meg az első lépést a bajnoki cím felé Fotó: United Galați

Hétfőn kora este a Galaci United – Futsal Klub Székelyudvarhely párharc első felvonásával megkezdődött a román teremlabdarúgó 1. Liga bajnoki döntője. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó küzdelemsorozat első két mérkőzésének a címvédő Galac a házigazdája.

A 18 órakor kezdődő összecsapás előtt mindkét csapat szakvezetője megígérte, hogy a Dévai Autobergamo játékosai által Udvarhelyen bemutatott hozzáállással ellentétben mind a galaci, mind pedig az udvarhelyi keret tagjai a mérkőzés alatt kizárólag a játékkal fognak foglalkozni, és ígéretüknek eleget is tettek.

A hétfő esti találkozón Bálint Andor bombagóljával az udvarhelyiek kezdték meg a gólgyártást már a 3. percben, csakhogy ezzel egy időre be is fejezték, a játék irányítását a címvédő vette át. A galaciak egy perc leforgása alatt nemcsak egyenlítettek, de meg is fordították az eredményt, majd az első játékrészben egy harmadik góllal, a térfélcsere után pedig további három találattal toldották meg a gólgyűjteményt.

Az udvarhelyiek csak szépíteni tudtak az eredményen (6–2).

A címvédő tehát magabiztosan nyerte a párharc első felvonását, az FK nem mutatott különösebben rossz játékot, de a hibák ezúttal nem fértek bele, ráadásul az udvarhelyi helyzetkihasználás is hagyott kívánnivalót maga után. A bajnoki küzdelem változatlan helyszínnel és kezdési időponttal kedden folytatódik.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, első mérkőzés
Galaci United – Futsal Klub Székelyudvarhely 6–2 (3–1)
Gólszerzők: Dos Santos (3., 23., 40.), Crișan (4.), Dudău (13.), Toniță (30.), illetve Bálint (3.), Miklós (34.)



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!