Hirdetés

Lélekképek címmel jelent meg az Ében együttes lemeze

Székelyudvarhelyen is bemutatja Lélekképek című lemezét az Ében zenekar április 30-án, a belépés ingyenes. A lemezen többnyire megzenésített zsoltárok és versek hallhatók, különböző könnyűzenei stílusban megszólaltatva a „lélek képeit”: például ballada, swing, bossa nova és funk stílusjegyei egyaránt fellelhetők az album dalaiban – közölte lapunkkal az együttes.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lélekképek címmel jelent meg az Ében együttes lemeze
Fotó: Ében zenekar közösségi oldala

A közlemény szerint a lemezen számos hangszer játéka hallható: akusztikus- és elektromos gitár, basszusgitár, zongora és szintetizátor, dob és ütős hangszerek, cselló, hegedű, melodika, koboz és doromb. Az album mind a 11 dala az együttes saját szerzeménye. A bibliai zsoltárok mellett Pilinszky János, Reményik Sándor és Túrmezei Erzsébet egy-egy verse fogalmazzák meg a dallamok és hangszerelések mögötti üzenetet – írták.
Az album ingyenesen meghallgatható az Ében YouTube-csatornáján, és a különböző zene-streamelő platformokon.
Székelyudvarhelyen a Studió moziban adják elő a dalokat, április 30-án, délután hat órakor. A koncertsorozat részeként előtte még fellépnek Zilahon, Szatmárnémetiben és Marosvásárhelyen is, az székelyudvarhelyi koncert után Nagyváradon és Kolozsváron mutatják be lemezüket. 
A közlemény szerint a zenekar néhány gimnazista fiatal közös zenei szárnynyitogatásával indult körülbelül tíz évvel ezelőtt Zilahon. „Az Ében nevet a közismert fafajta ihlette, a bibliai korban ugyanis rengeteg hangszert készítettek ebből a fából. Ugyanakkor a lépcsők gyakori alapanyaga is ébenfa volt, amely szimbólum szintén kifejezi a zenekar küldetését, az Isten irányába való építkezés vágyát. A formáció időközben áthelyezte székhelyét Kolozsvárra, lévén hogy a tagok zöme itt dolgozik vagy folytatja tanulmányait. Számos ifjúsági konferencián, vallásos rendezvényen szólalnak meg a saját dalok mellett a hívő fiatalok által közismert dalok is az Ében feldolgozásában. A zenekar tagjai időről-időre változnak, de a jelenlegi felállás magja néhány éve változatlan” – olvasható közleményükben.

A koncertekről további információk a zenekar Facebook-oldalán érhetők el.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!