Hirdetés

Látványos munkálatok a csíkszeredai vasúti felüljárónál

Tíz darab, közel 24 méter hosszú, egyenként 24 tonnás betongerenda érkezett csütörtökön Csíkszeredába. Ezek a felüljáró nyugati rámpáját és az első pillért kötik majd össze, és további hetven hasonló elemre várnak a vasúti felüljáró felújításához.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Látványos munkálatok a csíkszeredai vasúti felüljárónál
Helyükre kerülnek a 24 méter hosszú betongerendák Fotó: László F. Csaba

Megérkeztek a csíkszeredai vasúti felüljáróhoz az első betongerendák csütörtökön, és elkezdték ezek elhelyezését – alig két hónapos pihenő után ismét látványos a híd körüli nyüzsgés. A betongerendákat a Ferrobeton beton- és vasbetonelemeket előre gyártó vállalat készítette.

László F. Csaba

Összesen nyolcvan darab ilyen építőelemre van szükség a felüljáró elkészítéséhez, amelyek között akad majd a mostanihoz hasonló 24 méteres betontömb, de lesznek olyanok is, amelyek hossza a harminc métert is meghaladja.

László F. Csaba
– Dolgozik a kivitelező, eddigi munkája során nem hazudtolta meg magát a Strabag építőipari vállalat, eddig időben dolgoztak, és pontos munkát végeztek. Megfelelő tempóban haladnak, tartják az ütemtervet, így továbbra is bízunk benne, hogy legkésőbb idén októberre elkészül a vasúti felüljáró – adott hangot derűlátásának Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere.

László F. Csaba
Kifejtette: az időjárási körülmények is kedvezőek, ezért jó ütemben halad a munka. A nyolcvan darab betongerenda szállítását, elhelyezését és összekötését a következő hónapokra ütemezték. Ezt követi majd az aszfaltozás: kialakítják az útfelületet, a járdát, illetve biciklisávot – ismertette az alpolgármester.

László F. Csaba
Bors Béla hangsúlyozta: a felüljáró felújítása során is az a céljuk, mint minden egyéb beavatkozással, hogy ne megnehezítsék a lakók életét, hanem élhetőbbé tegyék a várost. Épp ezért bárki véleményét szívesen meghallgatják, akár magánszemélyről, akár vállalkozóról van szó.

László F. Csaba
A felújítások sorát a város Székelyudvarhely felőli bejáratától a felüljáróig levő útszakasz korszerűsítésével folytatják. Bár a Hargita utcában található vállalkozások tulajdonosai petíciót is benyújtottak a városházához, valószínűsíthető, hogy mégis meg fog valósulni az a terv, hogy a jelenlegi négysávos útszakasz egy-egy sávosra szűkül, és busz-, illetve biciklisávot alakítanak ki. Bors Béla elmondta: a petíciónak is próbálnak eleget tenni, jelenleg is folynak az egyeztetések a Regionális Operatív Program vezetőivel, annak érdekében, hogy a környékbeli kereskedelmi egységek működését ne nehezítsék meg.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!