Hirdetés

Látványos és színvonalas snowboard- és sífesztivált tartottak a Madarasi-Hargitán

Bár az időjárás nem kedvezett, színvonalas versenyt hozott a 11. Battle On Snow esemény a Madarasi-Hargitán. A téli sportok fesztiválja bővelkedett látványos elemekben.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Látványos és színvonalas snowboard- és sífesztivált tartottak a Madarasi-Hargitán
Látványos és színvonalas versenyen vannak túl Fotó: Ride More

Köd, eső és szél fogadta a 11. Battle On Snow snowboard- és sífesztivál résztvevőit az elmúlt hétvégén, a Madarasi-Hargitán kialakított versenypályákon – számolt be a Hargita Népe érdeklődésére Kinda Géza, a Ride More egyesület vezetője. A körülmények ellenére, a szervezők a lehető legtöbbet hozták ki a rendezvényből, és a szakmai sikerek mellett a közönség elismerését is bezsebelhették. A tökéletesen kialakított és elkészített ugratókon és hullámokon zajlott slopestyle-versenyen több mint hatvan versenyző vett részt, osztotta meg a szervező.

Az időjárás tényleg nagyon rossz volt, szeles és ködös volt, néha eleredt az eső, de a szervezőcsapatnak köszönetet kell mondanom. Kihívás volt ilyen körülmények között lebonyolítani, de jól sikerült minden. Az ország minden tájáról érkeztek, külön öröm, hogy rengeteg gyermek volt jelen. Miattuk, az utánpótlás-nevelés miatt a legfontosabb ez az esemény.

Reméljük, kitartanak a támogatóink, és továbbra is meg tudjuk majd szervezni az eseményt – mondta el Kinda Géza.

Az esemény keretében idén negyedik alkalommal szervezték meg a snowboard- és síkrosszversenyt, ahol összesen több mint száz sportoló mérhette össze tudását, na meg bátorságát. A versenyzők között részt vettek a szervező Ride More tanítványai is, akik sikeres évet zárhattak az országos bajnokságon.

Ride More

A csíkszeredai klub képviselői közül első helyezést ért el a rookie (10–14 év) kategóriában Mandel Kata, a pro kategóriában pedig Bartalis Henrietta állt a dobogó legfelső fokára. A fiúknál a rookie kategóriában első helyen végzett Ștefan Lazar, valamint a pro kategóriában Horvát Tamás vitte el a pálmát, megelőzve edzőjét, Reisz Zoltánt, aki a dobogó második fokára állhatott fel.

A díjazottak olyan ajándéknak örülhettek, mint egy egynapos Heliski-túra a Fogarasi-havasokban, egy DJI akció kamera a DJI Romania-tól, valamint síléc és különböző felszerelés a marosvásárhelyi Freesport üzlettől. A Boardersstore és a Fundango pedig utalványokkal támogatta a versenyt.

Ride More

Az eseményt követően sem maradnak esemény nélkül a sportág kedvelői (na és a versenyzők). A romániai snowboardválogatott kedden utazott el Olaszországba, a junior-világbajnokságra. A keret tagjai: Mandel Kata, Bartalis Henrietta, Lazar Ștefan és Horvát Tamás. Edző: Kinda Géza.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!