Hirdetés

Kupameccsel zárta az évet a Hargita

Hazai pályán búcsúztatta az évet a Hargita Kézilabda Klub, a női kézilabda Román-kupa selejtezőkörében a másodosztály C csoportjának éllovasát, az SZKC volt első számú kapusa, Sorin Bârză által edzett Bukaresti Știința együttesét látta vendégül.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kupameccsel zárta az évet a Hargita
Nem adta olcsón a bőrét a Hargita Fotó: Hodgyai István

Bár a női kézilabda A osztály alapszakasza első fele véget ért, egy utolsó idei mérkőzés még várt a Hargita Kézilabda Klub női kézilabdacsapatára, miután a hazai szakszövetség karácsony előttre iktatta a Ro­mán-kupa selejtezőkörét, amelyen az A osztályban szereplő, feljutási joggal rendelkező csapatok vehetnek részt. 
A B csoport 8. helyén álló udvarhelyi lányok ellenfeleként szerdán délután a C csoport éllovasa látogatott az udvarhelyi sportcsarnokba. A jóval erősebb játékerőt képviselő Bukaresti Știința 10 forduló után hibátlan mérleggel, tíz győzelemmel vezeti csoportját, így egy esetleges továbbjutás udvarhelyi szemszögből komoly bravúrnak minősült volna. A Hargita többször is vezetett a mérkőzésen, a végén azonban kijött a két csapat közötti különbség, a találkozó a vendégek nyerték 34–27-re.

– Gratulálok az ellenfélnek, le a kalappal előttük! Tudtuk, hogy egy magasabb szintet képviselő csapat lesz az ellenfelünk, a lányok így is viszonyultak a mérkőzéshez, így nekik is szeretnék gratulálni, úgy érzem, képességeinkhez képest maximálisan helytálltunk – értékelt a mérkőzés után Mester Zsolt vezetőedző.


A fővárosi alakulat vezetőedzőjének személyében régi ismerős tért vissza Udvarhelyre: Sorin Bârză, a román válogatott, az udvarhelyi SZKC-val bajnoki ezüstérmet nyerő kapus 2016 óta irányítja a múlt idényben még az élvonalban játszó fővárosiakat. Bár az udvarhelyi klubtól való 11 évvel ezelőtti távozása nem volt éppen dicsőséges (nem megfelelő magaviselete miatt egyoldalúan bontottak vele szerződést), szívesen emlékszik vissza az SZKC-s évekre.

– Mindig jól éreztem magam itt, a karrierem szempontjából is sikeres éveket töltöttem Udvarhelyen, nem mellékesen itt zártam a játékos-pályafutásomat, ezt pedig nem felejti el az ember
– nyilatkozta az SZKC egykori első számú kapusa.


A játékosokra egy hónapos pihenő vár, az A osztályos bajnokság január harmadik hétvégéjén folytatódik.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!