Hirdetés

Különleges gól, zárásként

Hatpontos mérkőzést nyert a Csíkszeredai Sportklub: a Brassói Corona elleni, pénteki meccs ugyanis Erste Liga- és román bajnoki találkozó is volt egyben. A csíkiak új légiósa góllal mutatkozott be.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Különleges gól, zárásként
Polc (a kapuban) figyeli a korong útját. Ez bement Fotó: ersteligapress

Két kiírásban is számított a pénteki Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona jégkorongmérkőzés, a találkozó egyben Erste Liga- és román bajnoki meccs is volt. A találkozó előtt a Sportklub vezetősége bejelentette a 26 éves cseh Radek Vesely leigazolását, így három hátvédpárral és négy csatársorral kezdték a hazaiak a meccset.
Az első korongbedobás előtt a kék-fehérek elbúcsúztak Papp Szabolcstól, aki a nyáron akasztotta szegre korcsolyáját. A találkozón pedig minden úgy alakulat, ahogy a hazaiak szerették volna: a Sportklub az első perctől az utolsóig uralta a játékot. Az áttörést a második harmad két előnyös találata hozta meg. A Brassó rendre csak szépíteni tudott az állandósult kétgólos kék-fehér vezetés mellett. 
A meccset a csíkiak új igazolása, Vesely különleges gólja zárta: a cseh játékos az üres kapura támadott, ám félpályánál utolsó emberként Boriszenko szabálytalanul akadályozta meg a kiugrásban, így a szabályok értelmében a játékvezetők gólt ítéltek annak ellenére, hogy a korong nem jutott be a barcaságiak kapujába.
Az Erste Ligában ma budapesti rangadó lesz, amelyet az M4 Sport is közvetít, Brassóban újabb hatpontos meccset rendeznek, ezúttal a Corona a Gyergyói HK-t fogadja, míg a Vákár Lajos Műjégpályán a tegnap esti találkozót követően a Sportklub ma délelőtt másodszor is találkozik a Sportul Studențesc csapatával.

Eredmények, Műsor

Erste Liga és román bajnoki: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 5–2 (0–0, 3–1, 2–1) /Sofron (24., 28.), Szkacskov (39.), Stach (41.), Vesely (60.), illetve Domingue (39.), Schaber (50.)/.
Erste Liga: BJAHC – Ferencváros 5–1 (1–0, 4–0, 0–1); DVTK Jegesmedvék – Újpest 3–1; Dunaújvárosi Acélbikák – FEHA19 1–6 (1–3, 0–2, 0–1).
Ma játsszák: Újpest – Ferencváros (16.45; M4 Sport), Corona – Gyergyói HK (18.30), DVTK Jegesmedvék – FEHA19 (19.30), Sportklub – Sportul Studențesc (10:30)Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!