Közúti baleset történt Székelyszentléleken

Közúti baleset történt Székelyszentléleken a nyikómenti eltérőnél, munkatársunk helyszíni beszámolója szerint az országúton mindkét irányban torlódások alakultak ki.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Közúti baleset történt Székelyszentléleken
Balesetveszélyes útkereszteződésnél történt a baj Fotó: Hadnagy Éva

Munkatársunk arról is beszámolt, hogy a mentőszolgálat és a katasztrófavédelmi felügyelőség mentője ért ki hamarabb a helyszínre, a rendőrök megérkezéséig a forgalmat a hivatásos tűzoltók irányították.

Az útkereszteződés egyébként rendkívül veszélyes, évente több baleset is történik. Információink szerint a farkaslaki önkormányzat kérte az illetékes hatóságokat, hogy alakítsák át körforgalommá a balesetveszélyes kereszteződést, de kérésükre még nem kaptak választ.

 

Hadnagy Éva

Frissítés!

Később a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a rendőröket délután fél négy körül értesítették a balesetről.

Az első vizsgálatok során megállapították, hogy egy 21 éves fiatalember Maros megyéből, aki egy személygépkocsit vezetett a 13/A országúton Farkaslaka felől Székelyudvarhely felé haladva, megpróbált rátérni a 134-es megyei útra,  Székelyszentlélek irányába, de nem adta meg az elsőbbséget egy másik személygépkocsi vezetőjének, egy 27 éves férfinek, aki szintén Maros megyéből származik, és összeütköztek. Mindkét autó vezetője sérüléseket szenvedett, és kórházba szállították őket.

A közlemény szerint az ütközés pillanatában egyik sofőr sem állt alkohol hatása alatt. A rendőrök folytatják a baleset körülményeinek kivizsgálását.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!