Hirdetés

Közel száz riasztás a megyében

Közel száz személyt szállí­tot­tak kórházba a Hargita Megyei Mentőszolgálat mun­ka­tár­sai december utol­só napján és január el­se­jén. Szilveszterkor aller­gi­ás reakcióval, al­ko­hol­mér­ge­zés­sel, valamint pe­tár­da­sé­rüléssel kerültek kórházba.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Közel száz riasztás a megyében
Illusztráció Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Az elmúlt évek ünnepi statisztikáját figyelembe véve a tavaly kivételesnek számított olyan szempontból, hogy sem alkoholmérgezéssel, sem petárda okozta sérüléssel nem kellett senkit kórházba szállítaniuk a mentőszolgálat munkatársainak. Az év vége ilyen téren nem számított rendkívülinek, ugyanis petárdasérüléssel és alkoholmérgezéssel  szorultak kórházi ellátásra néhányan. 


Hirdetés


A Hargita Megyei Mentőszolgálat statisztikája alapján mind a súlyosságot, mind a mennyiséget figyelembe véve az alábbi esetek bizonyultak kirívónak: egy személy pirotechnikai eszköz helytelen használata miatt szorult kórházi ellátásra, ő kézsérülést szenvedett, illetve további három személyt alkoholmérgezéssel szállítottak kórházba – állt a mentőszolgálat szerkesztőségünknek eljuttatott statisztikájában. Továbbá: a mentőszolgálat munkatársai szilveszter éjjelén egy személyt ételallergiával, illetve további tízet hasi fájdalmakkal kezeltek. A 98 eset közül egy esetben újraélesztést kellett végezniük a helyszínre kiérkező mentősöknek, de két enyhe infarktusos személyt is el kellett látni. Öt esetben légzészavarral küzdő, nyolc esetben magas vérnyomással és tizenhárom esetben lázas állapotban szállítottak kórházba személyeket. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!