Hirdetés

Korszerűsítették a sportcsarnokot, lehet sportolni

Új fűtésrendszert szereltek fel a borszéki sportcsarnokban, továbbá felújították az épület tetőszerkezetét, és az ingatlan belsejében is elvégezték a szükséges javításokat. A 876 ezer lejes beruházást a városi önkormányzat finanszírozta.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 1 perc
Korszerűsítették a sportcsarnokot, lehet sportolni
Új fűtésrendszer. Most már megfelelőek a sportolási körülmények a csarnokban Fotó: Borszék önkormányzata

Felújították a borszéki sportcsarnokot, megfelelő körülmények várják azokat, akik az épületet választanák testmozgásra vagy más tevékenységekre.

A Stadion utcában található létesítményben több probléma is előkerült az elmúlt években. A 2008-ban épült csarnok fűtésrendszere nem működött megfelelően, valamint folyamatosan beázott a tetőzete, így a sportolási körülmények kellemetlenné váltak – tájékoztatott Rédai Botond sajtószóvivő az önkormányzat hivatalos oldalán.

Az épület felújítását tavaly kezdte el az önkormányzat. Mint megtudtuk, közel 380 ezer lejt költöttek a tető javítására, 452 ezer lejbe került ugyanakkor a fűtésrendszer korszerűsítése: az épülethez tartozó kazánházat felújították, kicserélték a belső felszereléseket, fűtésvezetékeket, valamint egy új, 100 kW-os kazánt is beszereltek. Ezenkívül az önkormányzat 44 ezer lejt költött apróbb belső javítási munkálatokra.

A felújított sportcsarnokot már használatba is vették, zajlanak a sportesemények, ezen a hétvégén itt rendezik meg a megyei teremfoci-bajnokságot is. A város önkormányzata és az As Phoenix egyesület által szervezett bajnokságon vasárnap 10 órától a Gyergyószentmiklósi Inter, a Gyergyóremetei Kereszthegy és Borszék focicsapatai mérkőznek meg egymással – tudtuk meg a szervezőktől.

Borszéken az Országos Beruházási Társaság (CNI) finanszírozásával bővítik a Stadion utcai sportbázist, jelenleg tervezés és engedélyeztetés alatt vannak a munkálatok – mondta a sajtószóvivő.

Mint arról korábban beszámoltunk, új lelátóval, két multifunkcionális sportpályával és öltözőkkel bővül a sportbázis, valamint éjszakai kivilágítással is ellátják. A beruházásra közel 18 millió lejt hagyott jóvá a fejlesztési szaktárca, a kivitelezés határideje két és fél év.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!