Hirdetés

Korodi: a cél, hogy olyan parkolási rendszere legyen Csíkszeredának, ami nem emlékeztet a régi, bilincselős időkre

A cél az, hogy egy egyszerűen kezelhető városlakó- és turistabarát, könnyen átlátható parkolási rendszere legyen Csíkszeredának. Ezen most egy egész csapat dolgozik  – írja Facebook-oldalán Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, konkrét időpontot azonban nem említ a bejegyzés, hogy ez mennyi idő múlva valósulhat meg.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 3 perc
Korodi: a cél, hogy olyan parkolási rendszere legyen Csíkszeredának, ami nem emlékeztet a régi, bilincselős időkre
Fotó: Korodi Attila/Facebook

A polgármester szerint a parkolás a csíkszeredaiak és a környékbeli lakosok egyik legnagyobb problémája, emiatt nagy érdeklődés övezi a fizetéses parkolás kérdését.

„Miután átvettük a városvezetést, a kollégákkal teljesen újra kellett terveznünk a fizetéses parkolást Csíkszeredában. Ez azt jelenti, hogy nem volt elég felfrissíteni a régi rendszert, mint ahogyan ezt sokan gondolják, hanem teljesen új parkolóhelyeket beazonosító térképeket kellett készíttetnünk. Jelenleg 46 ilyen térkép készült el (...), és még 3 helyszínre várunk ilyen térképet. Az elkészült térképeket a minőségi ellenőrzés után egyenként egyeztetni kell a rendőrséggel is, és a rendőrség a végleges formára fog engedélyt adni” – olvasható. 

Mi a helyzet a parkolási szabályzattal? Jelenleg a harmadik olvasatban van, egy egész csapat dolgozik rajta (tanácsos kollégák, szakosztályi munkatársak), amint végleges, nyilvánossá tesszük, és kezdődhet a közvita, minden városlakó elmondhatja a véleményét 

– hívja fel a figyelmet Korodi. 

Hozzáteszi, ugyanakkor dolgoznak azon is, hogy a teljes fizetéses parkolási rendszert a helyi közhasznú vállalat tudja kezelni, és így a bevétel is köztulajdonban maradjon. 

„Célunk az, hogy hozzáférhető, egyszerűen kezelhető, városlakó- és turistabarát, könnyen átlátható parkolási rendszerünk legyen, amely semmiben nem emlékeztet a régi, bilincselős időkre” – zárul a Facebook-bejegyzés.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!