Hirdetés

Környezetvédelmi nevelésre adnak pénzt

Egyesületek, alapítványok, oktatási intézmények és önkormányzatok közösen pályázhatnak a Környezetvédelmi Alap legújabb – legfeljebb félmillió lejes támogatást nyújtó –  pályázati kiírására. A lehetőségről online megbeszélésen tájékoztatták a Hargita megyei önkormányzat munkatársai a támogatásra jogosult iskolák igazgatóit, pedagógusait, valamint az önkormányzatok vezetőit  – közölte lapunkkal Hargita Megye Tanácsa.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Környezetvédelmi nevelésre adnak pénzt
Online megbeszélés. A pályázati lehetőséget ismertették Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint a környezetvédelmi tudatosítás és nevelés céljával jóváhagyott pályázati kiírásra egyesületek és alapítványok egyaránt pályázhatnak legtöbb félmillió lejes keretösszegre. Mint írták: azok az egyesületek és alapítványok, akik pályázni szeretnének, ötszáz vagy annál is több személyt érintő, környezetvédelmi tudatosítást és nevelést célzó rendezvényeket kell megszervezzenek, amelyekhez különféle programokkal járul hozzá a Vámszer Géza Művészeti Népiskola, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége.

A pályázati kiírás egyik feltétele, hogy környezetvédelem fontosságát tudatosító rendezvények résztvevőinek legkevesebb 70 százaléka 6–18 év közötti fiatal kell legyen. A közlemény Borboly Csaba megyeelnököt idézte: „Limitált a pályázat kerete, de szeretnénk, ha legalább ötvenen pályáznának és maximális pontszámot érnének el. Több korosztályban és kategóriában is gondolkozunk. A tanárok, a települések vezetői, valamint az iskolák igazgatói közösen kell, hogy gondolkozzanak ahhoz, hogy sikeresek legyenek a programok.”

A közlemény szerint a mintegy kilencvenfős megbeszélésen a Vámszer Géza Művészeti Népiskola képviseletében Sándor Fazakas Kata elmondta, hogy erdei iskolai programkínálattal segítik a pályázni kívánó egyesületeket. Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának vezetője, Fekete Örs szerint több mint ezer gyermek vett részt eddig a rendezvényeiken, amelyek célja a balesetmentes természetjárás megismertetése a gyerekekkel. Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője felajánlotta, hogy jogi kérdések tisztázásában segítséget nyújtnak a pályázók számára – áll a közleményben.

HN-információ

Kövessen a Facebookon!