Hirdetés

Könyvturkáló az udvarhelyi könyvtárban

Nemcsak olcsón, hanem jó célt támogatva lehet könyvet vásárolni a székely­ud­var­helyi könyvtárnál. A karácsonyi könyvturkáló december 19–23. között tart nyitva.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 3 perc
Könyvturkáló az udvarhelyi könyvtárban
Több száz szerző kötete. Megtalálod, amire vágysz Fotó: Hodgyai István

Már második alkalommal hirdetett karácsonyi könyvvásárt a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár. Több ezer olyan könyv várja, hogy az irodalom szerelmesei akár egy lejért cserébe magukkal vigyék, amelyekből a könyvtár állományában már van egy példány. Kimondottan használt könyvek vannak a kínálatban – felnőtteknek és gyerekeknek szánt olvasmányok, könnyed történetek, valamint komolyabb hangvételű kötetek közül válogathatnak a könyvbarátok. Minden érdeklődő megtalálja a számára legmegfelelőbb olvasmányt, amelynek megvásárlásával a becsületkasszát gazdagítja. A könyvtár az összegyűlt bevételt újabb kötetek vásárlására, valamint a szentestére szervezett Angyalváró programra fordítja.
A 2013 óta működő Angyalváró keretében évente közel kétszáz gyerek látogatja a könyvtárat egyetlen délután alatt. A kicsik Szabó Károllyal, a könyvtár munkatársával töltik el kreatívan az időt addig, amíg megérkezik otthonukba az angyal. A könyvturkáló vásárlói a programon felszolgált finomságok, illetve a felhasznált színes ceruzák és festékek beszerzését támogatják.

Hodgyai István

A szervezők szeretnének hagyományt teremteni, ezért a tavalyi turkáló népszerűségére alapozva, idén még több adományként kapott könyvet sorakoztattak fel az épület előtt felállított standokon.

– Egyébként az év minden napján működik könyvturkáló az épület hátsó bejáratánál, de az ünnepi időszakban jellemzően többen felkeresik a könyvtárat, többen vásárolnak könyveket – mondta Szőcs Endre, a könyvtár vezetője.

Hozzátette, tavaly megközelítőleg ezerötszáz könyvet vittek el a turkálóból. A szervezők örömére nemcsak a helyiek, hanem a környékbeli településekről is sokan válogatnak a kötetek közül.
A könyvturkáló és az Angyalváró az intézmény utolsó programjai ebben az évben, aztán januárig bezárják a könyvtárat a nagyközönség előtt. Az igazgató arra biztatja az olvasókat, hogy minél több olvasnivalót válogassanak ezen a héten maguknak. Normális körülmények között négy könyv kölcsönözhető harminc napig, illetve újabb harminc nap hosszabbítással, de a mostani kivételes esetben az olvasók akár nyolc könyvet is kölcsönözhetnek a szünetre. Januárban a könyvtár első programja a magyar kultúra napjára tervezett, egyhetes rendezvénysorozat lesz, amely 22-én, az Udvarhelyszék Kultúrájáért-díjak átadásával tetőzik. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!