Hirdetés

Komplexum, nem csak sportolóknak

A tervek szerint idén átadják a Ride More Activity Centert, amely öt olimpiai sportág sportolóinak biztosít majd felkészülési lehetőséget. A csíkszeredai sportközpontot azonban mozgáskoordináció fejlesztésére bárki igénybe veheti majd.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Komplexum, nem csak sportolóknak
Trambulinok. Hó- és gördeszkások tanulópályája Fotó: Kopacz Gyula

Még zajlanak a munkálatok, ám a tervek szerint még idén megnyitja kapuit a Ride More Activity Center Csíkszeredában. A sportközpont egyedinek számít az országban, hasonló centrumok ugyan vannak, de olyan komplexitással rendelkező, mint a csíkszeredai, nincs, a legközelebbi Ausztriában található.
– Öt olimpiai sportág, a hódeszka, a freestyle sí, a falmászás, a gördeszkázás és a BMX kedvelői készülhetnek majd profi és nagyon biztonságos körülmények között a komplexumban – jelentette ki a sajtó munkatársainak tartott pénteki terepszemlén Kinda Géza. A Ride More Egyesület vezetője szerint nem mindegy, hogy egy hódeszkás sípályán, a kemény havon, vagy egy, a csíkszeredai létesítményben kialakított szivaccsal teli gödör fölött tanulja meg a triplaszaltót ugrani. 
– Ugyan a köztudatban az van, hogy a hódeszka, a freestyle sí, a gördeszka extrém sport, de én nem nevezném annak, mert például a labdarúgásban sokkal több a sérülés – mondta Kinda Géza, aki az elmúlt harminc évben több nemzetközi sikert is elért hódeszkázásban.
A Ride More Activity Center viszont nemcsak a sportolók, hanem a nagyközönség előtt is nyitva áll, hiszen az öt olimpiai sportág mellett mozgáskordináció fejlesztésére is alkalmasak a központ eszközei.
– Van mászófal, többféle trambulin, szabadidős akadálypálya, tévéműsorokból is ismert Ninja Warrior pálya, crossfitt- és jógaterem is. Gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálhatják itt azt a fajta mozgásformát, amire vágynak – mondta Kinda Géza.
A központ egy ötezer négyzetméteres területen 1600 négyzetmétert tesz ki, a beruházás nagy részét a Magyar Turisztikai Ügynökségnél elnyert pályázatból finanszírozta a Ride More Egyesület. 
– A hétszázezer eurós nyertes pályázathoz folyamatosan tesszük hozzá a mi részünket, de számításaink szerint meghaladjuk majd az egymillió eurót, amire elkészül az épület, illetve az azt körülvevő zöldövezet és parkolók – mondta a Ride More Egyesület vezetője.

Kövessen a Facebookon!