Hirdetés

Kóborkutyákat fogtak be, állatartókat bírságoltak

Tizennégy kóborkutyát fogtak be a rendőrök maroshévizi és galócási ellenőrzéseik során, ugyanakkor három álltatartót megbírságoltak, mert nem tartották be az állattartást szabályozó törvényes előírásokat – közölte pénteken a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kóborkutyákat fogtak be, állatartókat bírságoltak
Állatvédelmi ellenőrzést tartott a rendőrség Fotó: Hargita Megye Rendőr-főkapitányság

A közlemény szerint a rendőrök a maroshévizi és galócási önkormányzatok képviselőinek jelenlétében hajtották végre az ellenőrzéseket, amelyek azt a célt szolgálták, hogy azonosítsák a veszélyeztetett állatokat, továbbá, hogy fellépjenek az állattartásra vonatkozó jogszabályok megszegőivel szemben.

Hargita Megye Rendőr-főkapitányság
Befogták a barátságos kóbor ebet


Mint részletezték: az akció eredményeképpen tizennégy kutyát azonosítottak, amelyek valódi veszélyt jelentettek a környékbeli lakosságára, ezért azokat a maroshévízi kutyamenhelyre szállították. Ellenőrizték a három állattartó kutyatulajdonost, akikről kiderült, hogy  nem tettek eleget a törvények által előírt kötelezettségeiknek. Szabálysértésért összesen négy bírságot róttak ki.  
A közleményben ugyanakkor emlékeztetnek: a kutyák szabadon engedése közterületeken, kísérő nélkül, a 55/2002-es kormányhatározat értelmében lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy elkapják és elszállítsák a veszélyesnek ítélt kóbor ebeket.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!