Hirdetés

Kívülről már új arculatot kapott

Jó ütemben halad a kivitelező cég a borszéki Zimmethausen Szaklíceum felújításával, a munkálatok a téli hónapokban sem szünetelnek. Jelenleg a belső terek kialakításán dolgoznak, az új fűtésrendszer már működik az épületben.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kívülről már új arculatot kapott
Terek, intézmények újulnak meg a fürdővárosban Fotó: Ferenczy József

Befejezték a külső szigetelést, valamint a tetőcserét, felújították a fűtéshálózatot, az új kazánok már működnek, így hidegebb időben is tudnak dolgozni a borszéki Zimmethausen Szaklíceum belső tereiben. Elkészült a 150 férőhelyes multifunkcionális terem is a tetőtérben – tudtuk meg Mik József polgármestertől az iskolafelújítással kapcsolatban. Az elöljáró elmondta: jelenleg a belső szigetelésekkel és a villanyhálózat cseréjével dolgoznak. 
A borszéki iskolaközpontot egy, az egész fürdővárost érintő integrált pályázat részeként tatarozzák: a Regionális Operatív Program keretében az épület hőszigetelése, belső tereinek felújítása, a villany- és fűtéshálózat, valamint a tetőszerkezet cseréje valósul meg, illetve tetőteret is kialakítanak. A projekt részeként új bútorzatot és teljes felszerelést is vásárolnak, az udvaron sportpálya, játszótér és zöldövezet lesz, valamint kártyás beléptető rendszer által fokozottabb biztonságot ígérnek tanárok és diákok számára egyaránt. 
Amint arról korábban beszámoltunk, az oktatás a fürdővárosban külső helyszíneken zajlik az idei tanévben: az elemi iskolások már 2020 tavaszán átköltöztek a kultúrház épületébe, az 5–8. osztályosok és a líceumi tanulók pedig szeptembertől a nemrég felújított, 49-es villában tanulnak az iskolaépület elkészültéig. 
 

Kövessen a Facebookon!