Hirdetés

Kijavítanák a dévai kisiklást

Még él a Dévai West otthonában elszenvedett váratlan vereség emléke, de a Futsal Klub Székelyudvarhelynél úgy látják, hogy a következő négy mérkőzésen ki lehet javítani a hibát, olyannyira, hogy akár ismét bajnoki döntőt játszhassanak az udvarhelyi teremfocisok.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kijavítanák a dévai kisiklást
Saját kezében van az FK Székelyudvarhely sorsa Fotó: Szász Csaba

Kedden a Galaci United – Dévai VSK rangadóval (3–0 a félidőben, 4–1 a végén) lezárult a hazai teremlabdarúgó 1. Liga 12. játéknapja, és ezzel együtt az idei év pontvadászata is.
A Futsal Klub Székelyudvarhely vasárnap, a Simándi Sólymok elleni idegenbeli 16–6 arányú győzelemmel zárta az évet, így az alapszakasz felén túl, három lejátszott visszavágóval a háta mögött, a bajnokság negyedik helyéről várja a januári folytatást.


Hirdetés


Jakab Zoltán vezetőedző elmondta, hogy a Dévai West otthonában elszenvedett váratlan vereséget (4–1 a félidőben, 4–5 a végén) nem lesz könnyű elfelejteni, de ezt a kisiklást ki lehet javítani, már a jövő év első négy mérkőzésén, amikor Udvarhelyre jön a Dévai VSK, két idegenbeli meccs jön Galacon, illetve a Sepsi SIC otthonában, majd a Temesvári Polit fogadja az FK.

– Mondtam a fiúknak is, hogy amíg nem nyerünk fontos mérkőzéseket, addig nincs miről beszélni. Januárban és februárban négy nehéz mérkőzés vár ránk, ebből legalább hármat „kéne hozni”, hogy jó helyről, jó pontszámmal kezdjük a rájátszást

– értékelt Jakab. Hozzátette, a táblázat még nyitott, a csapat sorsa a saját kezében van, jó szerepléssel ki lehet hozni, hogy a második helyen zárjon az alakulat.

– A lehetőségeket felvázoltam a csapatnak és természetesen magamnak is. Úgy látom, hogy a címvédő Galaci United gyakorlatilag már bejátszotta magát a döntőbe, és velünk együtt négy csapat harcol, hogy ott legyen a fináléban, az az elképzelésünk, hogy mi legyünk azok

– összegzett Jakab Zoltán.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!