Hirdetés

Kiesett a magyar válogatott

Jövőre magyar–román mérkőzést is rendeznek a jégkorong Divízió I/A csoportban, miután a magyar válogatott szétlövések után alulmaradt a kiesési rangadón Ausztria ellen az elit világbajnokságon.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kiesett a magyar válogatott
Sofron két gólja kevés volt Fotó: MTI

Nem sikerült a célt elérni, búcsúzott a tizenhat csapatos elitvilágbajnokságtól a magyar jégkorong-válogatott, mivel szétlövéssel 4–3-ra kikapott az osztrák együttestől a tamperei csoport hetedik fordulójának hétfői játéknapján.

Egyszerű volt a képlet: a vesztes kiesik, és jövőre a divízió I/A osztályban lép jégre, míg a győztes 2024-ben a prágai–ostravai vb-n szerepel. Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata Sofron István duplájával vezetett az első harmad után 2–1-re, majd 3–1-re, ám a rivális egyenlített, így 3–3-ról indult a harmadik harmad és a ráadás is. A rávezetésekben végül az osztrákok voltak jobbak.

A magyarok ezzel búcsúztak az elittől, és jövőre a divízió I/A osztályban lépnek jégre a másik csoportból búcsúzó Szlovénia, Olaszország, Románia, Koreai Köztársaság és Japán társaságában.

A csoport küzdelmeiről az elit világbajnokság zárókongresszusa dönt. Mivel a két kieső – Szlovénia és Magyarország – nem rendezhet, csak a többi csapat jöhet szóba. Lapunk információi szerint Románia is pályázik – csak a kolozsvári aréna jöhet szóba rendezésre –, akárcsak Olaszország Bozen/Bolzano helyszínnel.

Eredmény, A csoport (Tampere), 7. forduló:
Ausztria – Magyarország 4–3 (1–2, 2–1, 0–0, 0–0) – szétlövés után
Gól: Rossi (13.), Strong (27.), Haudum (38.), illetve Sofron (9., 20.), Horváth M. (25.).


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!