Hirdetés

Kiélezett mérkőzések kezdésnek

Az alapszakasz utolsó helyezettje, a selejtezőből érkező, FEHA19 alaposan megszorongatta az első helyezett BJAHC-t a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, amelyen a fővárosiak túlórában döntöttek. Miskolcon igencsak paprikás rangadót rendeztek.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kiélezett mérkőzések kezdésnek
Közel volt az újabb bravúrhoz a FEHA19 Fotó: ersteligapress

Elrajtolt a jégkorong Erste Liga negyeddöntője, amely felvezetéseként két magyarországi párharccal indított.
A BJAHC múlt csütörtökön elsőként választhatott negyeddöntős ellenfelet magának, de a vártnál nehezebben kezdte meg az egyik fél négy győzelméig tartó párharcot. A szombati mérkőzés a papírformának megfelelően BJA-góllal kezdődött, majd Szita Donát a második felvonásban is betalált. Pár perccel később szépített, majd egyenlíteni is tudott a fehérvári együttes, sőt a harmadik játékrészben - fél perc erejéig - átvette a vezetést. Kangyal Balázs együttese az 50. percben ismét betalált, a hátralévő időben pedig már nem esett több gól, így hosszabbítás következett. A ráadás ötödik percében Ivan Vorobjov döntötte el a találkozót.
Miskolcon kőkemény összecsapást rendeztek, amely nem volt mentes az indulatoktól sem. A DVTK – Ferencváros találkozó jó iramban kezdődött, de a mérkőzés feléig kellett várni az első gólra. Rögtön egy gyors gólváltásra került sor, majd a harmad végén újfent a Miskolc került előnybe. A záró felvonásban a vendégek előbb egyenlítettek, de a folytatásban két hazai találat született, igaz, utóbbi üres kapura.
A sorozattól korán búcsúzó Újpesten közben elkezdődött a nagytakarítás. Ancsin János szakosztály igazgató ugyanis menesztette a teljes szakmai stábot, élen Virág Csaba vezetőedzővel és Baróti Zsolt másodedzővel.

Két vereség, egy pont

Az Erste Liga rájátszásának első meccse előtt csütörtökön és pénteken lejátszotta utolsó két alapszakaszbeli meccsét a Gyergyói HK. Az otopeni-i műjégpályán a Steaua vendégeként a ráadásban kapott ki a GYHK, ezzel viszont megszerezték a piros-fehérek azt a szükséges egy pontot, amivel Szilassy Zoltán legényei biztosították helyüket a felsőházi rájátszásban, ahol a Brassói Corona és a Steaua gárdájával mérkőzhetnek majd meg. 

Erste Liga, negyeddöntő
1. mérkőzések: DVTK Jegesmedvék – Ferencváros 4–2 (0–0, 2–1, 2–1) /Razumnyak (31.), Páterka (38.), Berdnyikov (47.), Blasko (60.), illetve Seregély (33.), Sailio (44.)/.
Budapest Jégkorong Akadémia HC – FEHA19 4–3 (1–0, 1–2, 1–1, 1–0) – aranygóllal /Szita (2., 23.), Tóth R. (50.), Vorobjov (65.), illetve Moksancev (26.), Fekete (40.), Keceli-Mészáros (50.)/.
A Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák párharc első, míg a DVTK Jegesmedvék – Ferencváros és a BJAHC – FEHA19 párosítások második mérkőzései tegnap este lapzárta után értek véget.
A mai műsor: Corona – Sportklub (18.30), Gyergyói HK – Acélbikák (18.30).
Román bajnokság
Bukaresti Steaua - Gyergyói HK 5–4 - aranygóllal (1–3, 1–1, 2–0, 1–0) és 9–3 (1–0, 4–1, 4–2).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!