Hirdetés

Kezdődik a nyolcadik Csíkszeredai Könyvvásár

Könyvbemutatókkal, alternatív irodalomórával, bábelőadással, irodalmi koncerttel, filmvetítéssel, slam poetry esttel, zenei és gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket a 8. Csíkszeredai Könyvvásár, melyet május 11–14. között szerveznek meg az Erőss Zsolt Arénában.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kezdődik a nyolcadik Csíkszeredai Könyvvásár
A Csíkszeredai Könyvvásár izgalmas, komplex fesztivállá nőtte ki magát. Archív Fotó: Csíkszeredai Könyvvásár/Facebook

Nyolcadik alkalommal szervezi meg a csíkszeredai önkormányzat, a Bookart és a Gutenberg könyvkiadó, valamint a Hargita Megyei Kulturális Központ a Csíkszeredai Könyvvásárt, melynek célkitűzése a magyar könyvkiadás és a kortárs irodalom legjavának sokoldalú megjelenítése, illetve az, hogy teret adjon erdélyi és magyarországi szerzőknek, kiadóknak, hogy találkozhassanak, kapcsolatot teremthessenek az olvasókkal. A rendezvény az elmúlt évek alatt egy izgalmas, komplex fesztivállá nőtte ki magát, ami minden év tavaszán zsongást hoz a székelyföldi irodalmi és kulturális életbe.

Az érdeklődők a négynapos könyvvásáron idén közel hetven meghívottal találkozhatnak, akik között olyan neves irodalmárok, költők, írók és egyetemi tanárok vannak, mint Botházi Mária, Juhász Anna, Kovács András Ferenc, Lackfi János, Lövétei Lázár László és Visky András.

A Csíkszeredai Könyvvásár standjainál több mint húsz erdélyi és magyarországi könyvkiadó kínálatából választhatnak a látogatók.

A csütörtök déltől vasárnap estig tartó vásár a Tekergők kisegyüttes gyermekkoncertjével kezdődik, ezt beszélgetések, felnőtt- és gyermekkönyv-bemutatók, filmvetítéssel egybekötött emléksarok-avatás követik. A rendezvény programkínálatát böngészve láthatjuk, hogy több gyermekfoglalkozás, alternatív irodalomóra, pódiumbeszélgetés, zenés irodalmi est, kiállításmegnyitóval egybekötött közönségtalálkozó, koncertelőadás és slam poetry is szerepel a repertoárban.  

A nyolcadik Csíkszeredai Könyvvásár záróakkordjaként pedig Gryllus Dániel dalsorozatát hallgathatják meg az érdeklődők este hét órától a Művészetek Házában.

A nagyszabású produkció során olyan neves előadók énekelnek majd, mint Ferenczi György, Gryllus Dániel, Koszorús Krisztina Koszika és Sebestyén Márta. 

A Csíkszeredai Könyvvásár programjaira a belépés díjtalan,

a vasárnap esti koncertre a jegy ára 20 lej, amely a helyszínen, a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve online váltható. A négynapos rendezvény részletes programja a Csíkszeredai Könyvvásár Facebook- és weboldalán érhető el.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!