Hirdetés

Kettővel megy a Ferencváros

Hiába uralta a játékot a mér­kőzés nagy részében a Gyergyói HK a jégkorong Erste Liga döntőjének második felvonásán, a végén a Fe­rencváros örvendhetett, és 2–0-s előnyről várhatja a budapesti folytatást. Nehéz, de nem megoldhatatlan helyzetbe került a GYHK.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kettővel megy a Ferencváros
Nagyon szívós játékot mutat a Fradi a döntőben Fotó: Ersteligapress

Folytatódott a hokiláz Gyergyószentmiklóson, annak ellenére, hogy az Erste Liga-döntő első összecsapását a Gyergyói HK elveszítette a Ferencváros ellen. A döntő első meccse után Szilassy Zoltán, a GYHK vezetőedzője azt rótta fel csapatának, hogy úgy tettek, mintha „közönségkorcsolyázásra jöttek volna”. Ennek a megállapításnak ezúttal nyoma sem volt, hiszen a GYHK rárontott ellenfelére. Nagy nyomást helyeztek Arany kapujára, de csak kapuvasig jutottak Sylvestre révén. A Fradi a harmad második felére kezdett éledezni, de nem volt meggyőző. Miként nem volt meggyőző a második felvonás során sem. Igaz, ez annak is köszönhető volt, hogy futószalagon kapták a kiállításokat. Nagyon közel volt a GYHK a gólszerzéshez, de semmi nem jött össze. Majd amikor mindenki a szünetre készült, Sylvestre megtörte a jeget.

A zárófelvonás elején a hazai csapat akár el is dönthette volna a meccset, de Arany parádézott. Az utolsó tíz percre fordulva a Fradi felpörgött, és óriási nyomást gyakorolt a GYHK védelmére. 15 másodperc volt vissza, amikor hat az öt ellen támadott a Fradi, és Betteridge-nek sikerült átlőnie a gyergyói falat, hosszabbításba mentve a meccset. A ráadást pedig a lélektani előnyben levő vendégek be is húzták: a 64. percben Marva kék vonalas lövése talált utat a kapuba.

Nehéz helyzetbe került a GYHK, hiszen 0–2-vel utazik Budapestre, de szemük előtt a BJAHC esete adhat reményt, amely szintén így kezdte az elődöntős szériát, majd a két Tüskecsarnokban rendezett összecsapást követően 2–2-vel mehetett „haza”.

Erste Liga, döntő, 2. mérkőzés
Gyergyói HK – Ferencváros 1–2 – aranygóllal (0–0, 1–0, 0–1, 0–1). Gólszerzők: Sylvestre (40.), illetve Betteridge (60.), Marva (64.). Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Ferencváros javára.
A döntő további műsora
Péntek (3. mérkőzés): Ferencváros – Gyergyói HK (20.30, M4 Sport).
Szombat (4. mérkőzés): Ferencváros – Gyergyói HK (20.15, M4 Sport+).
Ha kell: hétfő (5. mérkőzés): Gyergyói HK – Ferencváros; szerda (6. mérkőzés): Ferencváros – Gyergyói HK; március 31. (7. mérkőzés): Gyergyói HK – Ferencváros.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!