Hirdetés

Kétgólos Sportklub-vereség Újpesten

Vereséggel zárta aktuális magyarországi túráját a Csíkszeredai Sportklub az Erste Liga vasárnapi játéknapján. A kék-fehérek a szombati FTC-Telekom elleni kudarc után az UTE otthonában hagyták a három pontot.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kétgólos Sportklub-vereség Újpesten
Nem ilyen hétvégét remélt a Sportklub Fotó: UTE

Az Újpest csapata az első 2023-as győzelmére hajtott, míg a Sportklub az egy nappal korábban elszenvedett FTC elleni vereséget igyekezett kijavítani vasárnap. A csíkiaknak továbbra is nélkülözniük kellett az eltiltott Beczét, és Láday sem öltözött át.

Az első húsz perc közepes színvonalú játékot és néhány kimaradt helyzetet hozott mindkét oldalon. A gólszerzéshez a Sportklub állt közelebb, Sofronék a kapuvasat is megcsengették. A középső játékrészt is határozottabban kezdte a vendég alakulat, ám gólt az UTE szerzett Jekunen révén (1–0). Alig hét perc telt el a harmadból, amikor emberelőnyben megduplázták előnyüket a lila-fehérek, Kiss Dániel volt eredményes (2–0). A mérkőzés feléhez érve Sofron választott okos megoldást és faragott a hátrányból (2–1). A szünetet jelző dudaszó előtt Shirley szolgálta ki jól Madácsit, aki nem hibázott (3–1).

Megnyomta az utolsó húsz percet a Sportklub, ám nem sikerült felzárkóznia. Sőt, a hajrában Kovács révén háromra növelte előnyét az UTE, Vesely gólja pedig csupán szépségtapaszt jelentett a vendégeknek (4–2).

A Sportklub legközelebb vasárnap lép jégre, amikor hazai pályán fogadja a FEHA19 gárdáját.

Vezetőedzői nyilatkozatok

Virág Csaba (vezetőedző, UTE):

– Nem egyszerű egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Csíkszereda. Nem lehet elkerülni, hogy gólhelyzetbe kerüljenek, de limitálni a lehetőségeiknek a számát mindenképpen, és ez nekünk sikerült, valamint nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapusunk, Rajna Miki is. Helyenként azért volt zavar a gépezetben, sokszor nem játszottunk okosan, többször szólóban mehetett az ellenfél támadni, ez nem tetszett, a munka és az energia, amit a jégre tettünk, viszont nagyon is. Sok mindenben kell még fejlődnünk, nem lesz egyszerű a Fehérvár AV19 ellen játszani szombaton a Magyar Kupa négyes döntőjében, de az biztos, hogy a fiúk nagyon motiváltak lesznek.

Tom Coolen (vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub):

– Angolul is létezik az a mondás, hogy a fején kell találni a szöget, de mi szinte az egész meccs alatt csak a szög mellé ütögettünk. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, de az Újpest kapusa remekül teljesített, mi pedig sokszor az üres kapuba sem tudtuk beütni a korongot. Az első harmadban hét vagy nyolc nagy helyzetet hagytunk ki, pedig ennek a játéknak a gólszerzés a lényege. A második harmad vége előtt öt másodperccel kaptuk meg a harmadik gólunkat, ami nem jött jókor, ráadásul az utolsó játékrészben szerintem nem volt jogos játékosunk, Kubát kiállítása, megkaptuk belőle a negyedik gólunkat, ez pedig eldöntötte a meccset. Apró öröm, hogy utána mi is tudtunk szerezni még egy találatot. Összességében annyi történt, hogy az UTE belőtte a helyzeteit, mi nem, ezzel ők szereztek nagy győzelmet, amihez gratulálok nekik.

UTE – Csíkszeredai Sportklub 4–2 (0–0, 3–1, 1–1)
Budapest, Megyeri út, 591 néző
Gólszerzők: Jekunen (22.), Kiss D. (27.), Madácsi (40.), Kovács A. (55.), ill. Sofron (30.), Vesely (56.)
Kapura lövések száma: 26–44
Kiállításpercek: 2, ill. 8 perc
További eredmények:
FTC-Telekom – Debreceni EAC 5–4, hosszabbítás után
BJAHC – GYHK 3–2
DVTK Jegesmedvék – Brassói Corona 4–1
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!