Hirdetés

Készülnek az oktatási és digitális eszközök beszerzésére

Célszerű közös erővel pályázni az önkormányzatoknak és az oktatási intézményeknek didaktikai eszközök és digitális felszerelések beszerzésére az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) pályázati kiírásán – hangzott el a Hargita megyei digitális oktatás fejlesztését és javítását célzó munkacsoport csütörtöki megbeszélésen.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Készülnek az oktatási és digitális eszközök beszerzésére
Megbeszélték, hogyan pályázhatnának hatékonyabban Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Hargita Megye Tanácsa szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében emlékeztetnek: a megyei önkormányzat kezdeményezésére 2020-ban alakult meg a munkacsoport, amelynek tagjai az oktatási közintézmények képviselői mellett külsős szakemberek is. Mint részletezték: „A munkacsoport célja a pénzügyi források azonosítása és kihasználása az oktatási egységek digitalizáltságának növelése érdekében, az óvodai környezettől kezdve eszközökkel való felszerelésük, a pedagógusok képzése és az internethez való hozzáférés növelése, biztosítva az esélyegyenlőséget és a társadalmi befogadást a diákok körében.”

A közlemény szerint a megbeszélésen Borboly Csaba megyeelnök a társulás fontosságára hívta fel az érintett oktatási intézmények, önkormányzati vezetők figyelmét. „A finanszírozás lehetősége a mi kezünkben van. Közösen juthatunk hozzá a helyreállítási alap által biztosított forrásokhoz. Hozzájárulhatunk a megye oktatási intézményeinek hatékony digitalizálásához. Ezért elengedhetetlen minden helyi döntéshozó bevonása, és mi, a megyei tanács csapata ebben partnerséget javasolunk. Az akcióterv elkészült, és a partnerség a legbiztosabb út a közös cél eléréséhez: a fiatalok oktatáshoz való hozzáféréséhez és társadalmi befogadásához. A felkészültebb, fejlettebb digitális képességekkel rendelkező fiatalok a versenyképes közösség alapja” – idézte a közlemény Borboly Csabát.

Ugyanakkor emlékeztetnek: az Oktatási Minisztérium által meghirdetett pályázati felhívás kedvezményezettje lehet valamennyi közigazgatási-területi egység (kisebb települések, városok, megyék). A pályázatok benyújtásának határideje március 19.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!